Ειδήσεις

Καταβάλλεται το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Την ερχόμενη Παρασκευή θα καταβληθούν τα περίπου 30 εκατ. ευρώ σε 250.000 δικαιούχους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που υπέβαλαν αιτήσεις από πέρυσι και μέχρι στιγμής ή δεν έχουν λάβει τίποτα ή μέρος μόνο των χρημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr, η κυβέρνηση βρήκε τελικά τα χρήματα για να πληρωθούν συντάξεις, μισθοί και επιδόματα, από την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και την καταβολή αυξημένου ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, τα οποία αύξησαν τα έσοδα του κράτους κατά περίπου 4,2 δισ. ευρώ.

Η τελευταία δόση του περυσινού επιδόματος πετρελαίου θα ανέλθει κατά μέσον όρο στα 120 ευρώ, ενώ είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει και άλλη μία πληρωμή που αφορά εκκρεμείς διασταυρώσεις τιμολογίων.

Παράλληλα την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πιστώσεις συνολικού ύψους 218.241.824 ευρώ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών τους και καταβολή επιδομάτων.

Στους Δήμους κατανέμεται ποσό ύψους 103.325.259 ευρώ ως ενδέκατη τακτική επιχορήγηση του 2015 για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, καθώς και 109.029.404 ευρώ για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων σε περίπου 170.000 οικογένειες.

Όσον αφορά την καταβολή τους, από τη στιγμή που οι Δήμοι έλαβαν τα χρήματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα χρειαστούν 7-8 ημέρες για να τα μεταφέρουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η αρχή θα γίνει από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί ως τις 20 Νοεμβρίου. Η εν λόγω πληρωμή αφορά προνοιακά Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Σχόλια