Ειδήσεις

Σωρεία κακοτεχνιών στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Κνωσού

Τελειωμό δεν έχουν οι κακοτεχνίες και οι παραλείψεις σε έργα υποδομών, με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι κάτοικοι στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού.

Μετά τις κολόνες της ΔΕΗ στην οδό Πτολεμαίων, που ξεφυτρώνουν ξαφνικά εκεί που κανείς δεν το περιμένει στη μέση του δρόμου, καθώς μετά τις διανοίξεις που έγιναν δε βρέθηκε κανείς να τις μετατοπίσει, σειρά τώρα έχει η οδός Αρχιεπισκόπου Ευγενίου, όπου και πάλι μια κολόνα της ΔΕΗ, όπως μας υπέδειξαν και αυτή τη φορά αναγνώστες, ξεπροβάλλει από το πουθενά, προκαλώντας δυσφορία και αγανάκτηση σε όποιον την κοιτά.

Για την ιστορία, όπως μας είπαν οι αναγνώστες και κάτοικοι της περιοχής, από το Μάιο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έκανε επτά μικρές διαπλατύνσεις στην οδό Αρχιεπισκόπου Ευγενίου. Μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη όλες οι παρεμβάσεις είχαν στρωθεί με άσφαλτο, εκτός από μία. Αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε. Όπως επίσης σε περίοπτη θέση φιγουράρει και η μετέωρη κολόνα, για την οποία γίνεται ο λόγος.

Από τότε μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των κατοίκων, απάντηση και λύση στο θέμα δεν έχει δοθεί. Έτσι και ο δρόμος παραμένει σε κακό χάλι και η κολόνα στη μέση του οδοστρώματος. Και το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι: Ποιος φταίει σε αυτήν την περίπτωση; Η ΔΕΗ τοποθέτησε τη νέα κολόνα στη μέση του δρόμου με τεράστια επικινδυνότητα τροχαίου ατυχήματος, ή ο εργοδηγός του Δήμου έσκαψε κατά λάθος 1,50 μέτρο πιο μέσα από την οικοδομική γραμμή, σε ξένο οικόπεδο;

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν περίοικους να βλέπουν υπάλληλο του Δήμου να υποδεικνύει πού θα τοποθετηθεί η κολόνα.

Το σίγουρο πάντως είναι πως μέχρι οι αρμόδιοι να αποφασίσουν αν θα ασφαλτοστρώσουν το χωμάτινο κομμάτι που απαλλοτρίωσαν και να μετατοπιστεί η κολόνα, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν: Πρώτον, να γίνει σοβαρό τροχαίο πάνω στην κολόνα της ΔΕΗ και να τα ρίχνει ο Δήμος στη ΔΕΗ και η ΔΕΗ στο Δήμο. Και, δεύτερον, μετά από το πεντάμηνης διάρκειας σύννεφο καλοκαιρινής σκόνης, οι περίοικοι να υποστούν και τη χειμωνιάτικη λάσπη από την εκσκαφή του οικοπέδου.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια