Ειδήσεις

Προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω βλάβης στον υποσταθμό Θερίσου

Χωρίς ρεύμα για δύο και περισσότερες ώρες έμεινε σχεδόν η μισή πόλη του Ηρακλείου μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου, ως αποτέλεσμα βλάβης που σημειώθηκε στο νέο υποσταθμό της Θερίσου.

Ένας ξαφνικός κρότος και καπνοί και ταυτόχρονα το ότι έμεινε εκτός λειτουργίας ένα μεγάλο μέρος του υποσταθμού κινητοποίησαν τους τεχνικούς της ΔΕΗ, οι οποίοι εντόπισαν ότι λόγω υπερθέρμανσης τέθηκε εκτός ο ένας διακόπτης που παρέσυρε το μετασχηματιστή που δίνει ρεύμα σε ένα μεγάλο μέρος του Ηρακλείου.

Άμεσα τεχνικά κλιμάκια της ΔΕΗ έσπευσαν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης, που λύθηκε μέσω άλλου δικτύου πριν τη 1 το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος του, δίχως όμως, και λόγω έλλειψης προσωπικού, να έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν την ίδια τη βλάβη στον αγωγό και το μετασχηματιστή.

Εκείνο που πάντως διευκρίνισαν οι τεχνικοί ήταν ότι τα προβλήματα θα μπορούσε να είναι πιο σύνθετα και η διακοπή ρεύματος μεγαλύτερης διάρκειας, εάν το πρόβλημα δεν εκδηλωνόταν μέσα στο σαββατοκύριακο αλλά τις καθημερινές που η κατανάλωση ρεύματος θα ήταν μεγαλύτερη.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια