default-image

Στη φυλακή ο νεαρός που είχε "γδύσει" πάνω από 20 Ι.Χ.

Κρήτη
Στη φυλακή ο νεαρός που είχε "γδύσει" πάνω από 20 Ι.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επιβλήθηκε χθες σε έναν 28χρονο Ρουμάνο, ο οποίος είχε πέσει στα χέρια των διωκτικών Αρχών τον περασμένο Γενάρη, καθώς φέρεται να είχε παραβιάσει - μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες - περισσότερα από 20 αυτοκίνητα στην περιοχή της Ιεράπετρας, παίρνοντας από το εσωτερικό τους ό,τι του "γυάλιζε".

Ο νεαρός, ωστόσο, εκτός από το να "ανοίγει" αμάξια, είχε ξαφρίσει και... ακίνητα, κλέβοντας μεταξύ άλλων από σπίτια ηλεκτρικά - και όχι μόνο - μηχανήματα κι εργαλεία, τα οποία στη συνέχεια πουλούσε σε τρίτους σε τιμές ευκαιρίας.  

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το Γενάρη του 2015, αλλά και το χρονικό διάστημα πριν τα περυσινά Χριστούγεννα, ο 28χρονος είχε ανοίξει συνολικά 22 αυτοκίνητα κι έπαιρνε από μέσα ό,τι έβρισκε: Από 2ευρα και 5ευρα, μέχρι ηλεκτρικά τρυπάνια, δρεπανοκατσάβιδα, καθώς και άλλα εργαλεία και μηχανήματα αξίας πολλών εκατοντάδων ευρώ. Ο νεαρός φέρεται να χτυπούσε κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες, σπάζοντας τα τζάμια των οχημάτων που "έβαζε στο μάτι".

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τις περισσότερες περιπτώσεις ο 28χρονος δεν έβρισκε τίποτα στα αυτοκίνητα που παραβίαζε κι έφευγε με άδεια χέρια.

Η δίκη

Ο νεαρός Ρουμάνος κάθισε χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, κατηγορούμενος για «διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, τελεσθείσα από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια». Εκτός όμως από το νεαρό, στο σκαμνί βρέθηκαν χθες 7 ακόμη άτομα.

Πρόκειται για έξι Ρουμάνους κι έναν ντόπιο, όλοι τους κάτοικοι Ιεράπετρας, οι οποίοι είχαν αγοράσει από το νεαρό μηχανήματα κι εργαλεία. Μερικά μόνο από τα αντικείμενα που πουλούσε σε «τιμή ευκαιρίας» ο 28χρονος ήταν ηλεκτρικά τρυπάνια, φορτιστές, ένα ποδήλατο, ένα ξυλοκοπτικό μηχάνημα, καθώς κι ένας ηλεκτρικός τροχός κοπής. Όλα αυτά τα κλοπιμαία είχαν περιέλθει στην κατοχή του νεαρού - εκτός από τις διαρρήξεις αυτοκινήτων - έπειτα από «επιδρομές» του σε σπίτια και αποθήκες.

Οι ποινές

Οι επτά κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της «αποδοχής προϊόντων εγκλήματος», με το δικαστήριο να επιβάλει στον καθένα εξ αυτών ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή. Όσον αφορά στο βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η έφεσή του δεν πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι ο 28χρονος θα συνεχίσει να βρίσκεται στη φυλακή...

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News