Ειδήσεις

Τόσκας: "Θέμα χρόνου η σύλληψη των ακροδεξιών τραμπούκων"

Για «ακροδεξιούς τραμπούκους», που καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα, κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα, επισημαίνοντας ότι η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.

Τα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου ταυτοποιήθηκαν με τη βοήθεια βίντεο και φωτογραφιών. Μάλιστα, οι δυο απ' αυτούς είναι γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής, και είχαν συμμετάσχει και στα επεισόδια έξω από το Εφετείο τον Ιούλιο του 2014, όπου είχαν χτυπηθεί δυο φωτορεπόρτερ.

Η δήλωση Τόσκα αναλυτικά:

«Εκφράζω τη λύπη μου για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου. Δε θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, για το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, αλλά και εναντίον του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον οποίο όμως δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν, αναφέρει ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».

Σχόλια