Ειδήσεις

"Η αποσιώπηση Γενοκτονιών ισοδυναμεί με έδαφος για νέες"

Ο υπουργός Παιδείας απηχεί τις θέσεις μίας κυβέρνησης και όχι τις προσωπικές του απόψεις, για αυτές υπάρχει το σπίτι του, εκεί που οφείλει ο πρωθυπουργός να στείλει τον Νίκο Φίλη για τις δηλώσεις του για την τύχη του Ποντιακού Ελληνισμού, που υπέστη συστηματική γενοκτονία από τους Τούρκους, όπως και άλλοι λαοί, Αρμένιοι, Σύριοι και Κούρδοι.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο 9ν84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο υπεύθυνος των εκδόσεων "ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ" και γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.

Ούτε όμως η υποκρισία είναι δεκτή,  όσων σήμερα πρωτοστατούν σε δηλώσεις κατά του Υπουργού, ενώ μέχρι πριν ένα χρόνο στη κυβέρνηση Σαμαρά ως Υπουργοί , πρωτοστατούσαν να μην υπάρχει αναφορά στο τότε αντιρατσιστικό νόμο στη γενοκτονία των Ποντίων.

Μία γενοκτονία που όπως  υπενθύμισε ο Σ.Καλεντερίδης , είναι ομόφωνα αναγνωρισμένη ως εθνικό θέμα από το 1994 από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Παράλληλα συσχέτισε το θέμα με τις ραγδαίες γεωστρατηγικά εξελίξεις στη Συρία , ενώ αναφέρθηκε και στην αντιστοίχιση του σήμερα με την παρουσίαση στο Ηράκλειο την ερχόμενη Κυριακή στις 7 το βράδυ, του νέου βιβλίου των εκδόσεων , του καθηγητή Νικόλαου Ντέμου  «1071 - Στρατηγικές Ήττες & Συρρίκνωση του Ελληνισμού».

Σχόλια