Ειδήσεις

Καναλάρχες... ειδικού τύπου δημιουργεί η κυβέρνηση

Ιδιαίτερα σοβαρά υπονοούμενα, περί «συμφωνιών με επενδυτές-δυνάμει καναλάρχες κάτω από το τραπέζι», αφήνει ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης σε αναφορά του προς τη Βουλή με θέμα το νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης.

Ήδη εξαρχής ο κ. Αυγενάκης κάνει μια σοβαρή αποκάλυψη, ότι η κυβέρνηση με μια μικροαλλαγή δημιούργησε μια... νέα κατηγορία καναλαρχών εθνικής εμβέλειας, που όμως θα μπορούν να λειτουργούν μα άδειες περιφερειακής εμβέλειας!

Αναλυτικά, η σχετική αναφορά του κ. Αυγενάκη έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση, διά των αρμοδίων υπουργών της, προώθησε "στα μουλωχτά" - εξαπατώντας στην ουσία Βουλή και κόμματα - την αλλαγή του εδάφιου β', της παρ. 6 του άρθρου 14 του σ/ν για την αδειοδότηση των ΜΜΕ, δημιουργώντας μια άλλη κατηγορία καναλαρχών εθνικής εμβέλειας, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, διά των υπουργών κ.κ. Ν. Παππά και Χ. Σπίρτζη, προώθησε τροποποίηση στο εδάφιο β', της παρ. 6 του άρθρου 14 του σχεδίου νόμου, το οποίο ανέφερε: "Οι πάροχοι περιεχομένου που δικτυώνονται μπορούν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του παρόχου ή των παρόχων με τους οποίους τελούν σε δικτύωση, για πέντε (5) ώρες [ενώ αρχικά ανέφερε «για τρεις (3) ώρες] ημερησίως κατ' ανώτατο όριο και υπό την προϋπόθεση ότι καθ' όλη τη διάρκεια της δικτύωσης παρουσιάζονται οι διακριτικοί τίτλοι των παρόχων περιεχομένου, που δικτυώνονται και εφόσον δεν αναιρείται ο χαρακτήρας του προγράμματος".

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση δημιουργεί μια άλλη κατηγορία καναλαρχών που θα έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν πανελλαδικά, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας.  

Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είχε συζητηθεί πουθενά στην Επιτροπή ή την Ολομέλεια και ουδέποτε ζητήθηκε ή συμπεριλήφθηκε στα υπομνήματα που κατέθεσαν οι τρεις ενώσεις Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφερειακής Εμβέλειας και Αττικής ή η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Μένει να μην επιβεβαιώσει η κυβέρνηση αυτά που κυκλοφορούν στους διαδρόμους των κυβερνητικών γραφείων για συμφωνίες με επενδυτές - εν δυνάμει καναλάρχες - κάτω από το τραπέζι».

Σχόλια