Ειδήσεις

Κ.Μητσοτάκης: Καταγγελία για "αυταρχικές συμπεριφορές"

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υποψήφιος Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες βράδυ, Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, αναφερόμενος στην αποπομπή της κυρίας Σαββαΐδου που όπως είπε, έγινε «γιατί απλά δεν βόλευε την Κυβέρνηση», αλλά και στην απόφαση της Κυβέρνησης αφού άφησε ακέφαλη τη Δικαιοσύνη για τέσσερις μήνες τώρα με διαδικασίες εξπρές διορίζει όχι απλά Προέδρους, αλλά και μια σειρά Αντιπροέδρους.

«Έχουμε ανησυχητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είδατε τι έγινε στη Δικαιοσύνη τις τελευταίες μέρες. Αφού η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ακέφαλη τη Δικαιοσύνη για τέσσερις μήνες, με διαδικασίες εξπρές διόρισε όχι απλά Προέδρους αλλά και μια σειρά Αντιπροέδρους. "Βούτηξε" πάρα πολύ βαθιά στην επετηρίδα, προσπερνώντας μια σειρά από εκλεκτούς δικαστές, με εξαιρετικά βιογραφικά,  προφανώς για να βρει κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι πιο φίλα διακείμενοι προς τις δικές της θέσεις. Προσπεράστηκαν δικαστές, οι οποίοι είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και πήραν δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις οι οποίες είχαν να κάνουν και με ζητήματα τα οποία χειρίστηκα εγώ στο υπουργείο  και οι οποίες πήγαν κόντρα σ' αυτά που πρέσβευε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημόσια Διοίκηση. Αυτοί οι δικαστές πήγαν σπίτι τους για έρθουν κάποιοι άλλοι πιο βολικοί, πιο συνεργάσιμοι, ενδεχομένως», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέφρασε το βαθύ προβληματισμό του για τις «αυταρχικές συμπεριφορές», όπως είπε, της Κυβέρνησης. «Η Ελλάδα "Τσαβεζοποιείται" σιγά σιγά. Ρέπουμε προς συμπεριφορές αυταρχικές απέναντι στις οποίες η Νέα Δημοκρατία πρέπει να υψώσει τοίχος άμυνας. Εμείς είπαμε ξεκάθαρα αυτά να τα ξεχάσετε», τόνισε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, μοιράστηκε με τους εκατοντάδες φίλους και υποστηρικτές που βρέθηκαν στην Τρίπολη το όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία. «Θέλω μία Νέα Δημοκρατία που να ανήκει σε όλους τους Νεοδημοκράτες. Αυτή τη Νέα Δημοκρατία φαντάζομαι και αυτή τη Νέα Δημοκρατία μπορούμε να κάνουμε πράξη. Να την ανοίξουμε διάπλατα. Να κάνουμε καταστατικές αλλαγές. Μας αξίζει κάτι καλύτερο και με τη δική σας δύναμη, αυτό το καλύτερο μπορούμε να το έχουμε. Μπορούμε να το έχουμε και στη  Νέα Δημοκρατία και στη χώρα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια