Ειδήσεις

Ηράκλειο: Εκπαιδευτική συνάντηση για δασκάλους στο ΚΕΣΑΝ

Το ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (Κ.Π. Ο.ΚΑ.ΝΑ.), σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στοχεύει στη δημιουργία ενός Δικτύου Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών στην Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, εκπαιδευτικοί που έχουν εφαρμόσει προγράμματα στα σχολεία τους, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για συναδέλφους τους, καλούνται να εκπαιδεύσουν άλλους συναδέλφους τους, με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών.

Η πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση των μελών του Δικτύου έχει θέμα "Γονεϊκή εμπλοκή και γονεϊκή παρεμβατικότητα. Το μοντέλο της Joyce Epstein", με συντονιστή τον κ. Κώστα Μανωλτζά, εκπαιδευτικό ΠΕ70.

Απευθύνεται σε 20 εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στο χώρο του ΚΕΣΑΝ-Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου (Μίνωος 67 & Μιχ. Αρχαγγέλου, Θέρισσος) και ώρα 9:00-14:30.

Σκοπός της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δασκάλων σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη ποιοτικών δεικτών στη σχέση σχολείου και οικογένειας.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Δίκτυο και στην πρώτη του εκπαιδευτική συνάντηση μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στο ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, e-mail: kesan@her.forthnet.gr ή fax: 2810.253.190, υπόψη κ. Σοφίας Περακάκη, έως την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με άξονα τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών να αναλάβουν το συντονισμό αντίστοιχων εκπαιδευτικών συναντήσεων, με θέμα της επιλογής τους. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική συνάντηση θα ενημερωθούν τηλεφωνικά την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο: 2810.313.222 (κ. Σοφία Περακάκη).

Για το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής συνάντησης και για την αίτηση συμμετοχής κάντε κλικ εδώ

Σχόλια