Ειδήσεις

"Βόμβα" Πετρόπουλου για νέα έκτακτη εισφορά

Η "βόμβα" του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων προέκυψε μέσα από συζήτηση με δημοσιογράφους, μέσα από την οποία αποκάλυψε ότι το υπουργείο Εργασίας μελετά την επιβολή έκτακτης εισφοράς στον τζίρο επαγγελματιών υπέρ του ασφαλιστικού. Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι η εισφορά για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Είπε ως παράδειγμα ότι στους ελεύθερους επαγγελματίες η εισφορά θα μπει επί του κύκλου εργασιών τους.

Για τους μισθωτούς δεν έδωσε διευκρινίσεις, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που μελετάται. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το ταμείο αυτό που θα δημιουργηθεί θα είναι διαφορετικό από τον ΑΚΑΓΕ, ενώ οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για την ασφάλισή τους, δημιουργώντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον προσωπικό τους «κουμπαρά», από τον οποίο θα μπορούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να αποσύρουν τα χρήματά τους, εφόσον το επιθυμούν.

Για το νέο ασφαλιστικό, ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι μπορεί να δημιουργηθούν τρία ταμεία και όχι ένα, όπως πρότεινε η "Επιτροπή Σοφών". Πάντως, εξέφρασε την άποψη ότι το καλύτερο θα ήταν τελικά να δημιουργηθούν δύο ταμεία και το δεύτερο να αφορά τους αγρότες.

Αναφερόμενος στο νέο τρόπο είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από ιδιοκτήτες καταστημάτων και ελεύθερους επαγγελματίες, είπε: «Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δε θα μας διαφεύγει με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet.

Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται, θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια