Ειδήσεις

Πάνδημη υποδοχή του σκηνώματος του Μακαριστού Νεκταρίου

Με πάνδημη συμμετοχή κλήρου και λαού έγινε το πρωί της Παρασκευής 16/10/2015 η υποδοχή του σκηνώματος του αοιδίμου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγιάς Νεαπόλεως.

Το σκήνωμα συνόδευσε μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος. Ακολούθησαν Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου και εν συνεχεία προσκύνημα του σκηνώματος του Μακαριστού Μητροπολίτη από τους πιστούς και τον κλήρο, που θρηνούν για την απώλεια του δικού τους Ιεράρχη. Από τη στιγμή, μάλιστα, που έγινε γνωστή η εκδημία του Μακαριστού Ποιμενάρχη, πλήθος συλλυπητηρίων επιστολών και ψηφισμάτων έχουν εκδοθεί από διάφορους φορείς.

Η Ιερά Μητρόπολις Πέτρας και Χερρονήσου έδωσε στη δημοσιότητα και το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.

Αναλυτικά, στις 6 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου. Εν συνεχεία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, θα ψαλεί η Ιερά Ακολουθία εις εκδημήσαντας Μοναχούς και Επισκόπους.

Στις 11 το βράδυ θα τελεστεί νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, στις 7 το πρωί, θα γίνει το τρισαρχιερατικό συλλείτουργο, ιερουργούντων του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, κ. Ειρηναίου, του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου και του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέου.

Στις 12 το μεσημέρι θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.

Σχόλια