Ειδήσεις

"Όχι" της ΔΕΗ στον ΟΑΚ για αποπληρωμή της οφειλής σε δόσεις

Μπλακ άουτ στη λειτουργία του ΟΑΚ σε όλη την Κρήτη προκαλεί η αρνητική απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ στο αίτημα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για ρύθμιση των οφειλών του προς την Επιχείρηση σε 70 δόσεις των 50.000 ευρώ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΚ στα Χανιά, ζητώντας την καταβολή οφειλής που φτάνει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, αν δε δοθούν τα χρήματα, η διακοπή θα αφορά από Δευτέρα το σύνολο των εγκαταστάσεων του Οργανισμού.

Χθες, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚ, γνωστοποιήθηκε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δε δέχτηκε την προτεινόμενη ρύθμιση από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, κάνοντας παράλληλα γνωστό με έγγραφό της ότι, αν δε ρυθμιστεί η οφειλή από την ερχόμενη Δευτέρα, θα προχωρήσει σε σταδιακή παροδική διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όλες τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, ενώ, αν η οφειλή δεν τακτοποιηθεί μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, θα απενεργοποιηθούν όλοι οι μετρητές παροχών σε συνεχή φάση. Παράλληλα, προτείνει το χρωστούμενο ποσό να καταβληθεί με προκαταβολή 10% και σε 36 δόσεις.

Σοβαρός κίνδυνος

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΚ έγινε ενημέρωση για το πρόβλημα που έχει προκύψει αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η διοίκησή του. Στην ενημέρωση έγινε γνωστό πως έχει σταλεί και σχετικό έγγραφο με την απαντητική επιστολή του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για το διακανονισμό των οφειλών προς τους υπουργούς κ. Σταθάκη και Σπίρτζη, καθώς και στον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Λαμπρινό, μέσω του οποίου επισημαίνεται ο κίνδυνος που υπάρχει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για την πορεία υλοποίησης σειράς έργων.

Παράλληλα, εστάλη αίτημα επιχορήγησης του Οργανισμού που, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Λευτέρης Κοπάσης, αφορά τις πρόσθετες αρμοδιότητες που έλαβε και αφορούν την ΕΔΥΕ-ΒΟΑΚ και την ΕΔΥΕ-Αποσελέμη, υποστηρίζοντας πως, αν λυθεί το πρόβλημα της επιχορήγησης, θα αντιμετωπιστούν και οι οφειλές προς το ΔΕΔΔΗΕ.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια