Ειδήσεις

Βουλή: Προκλητική επίθεση χρυσαυγιτών κατά βουλευτών του ΚΚΕ

Σκηνές απείρου κάλλους για άλλη μια φορά στη Βουλή με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες, προεξάρχοντος υπόδικου Γ. Λαγού, ο οποίος εκτόξευσε κατηγορίες για τα οικονομικά του ΚΚΕ στους βουλευτές του κόμματος. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση και να ζητήσει τη συνδρομή του φρουράρχου της Βουλής. Μετά από λίγα λεπτά η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνεχίστηκε.

Πιο αναλυτικά το επεισόδιο ξεκίνησε με αφορμή τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο κ. Λαγός κατά των βουλευτών του ΚΚΕ για τα οικονομικά του κόμματος και για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού "902", προκαλώντας τους «να μας πουν σε ποια off-shore πούλησαν το σταθμό τους».

Εξοργισμένοι οι βουλευτές του ΚΚΕ σηκώθηκαν φωνάζοντας: «Μιλάτε εσείς δολοφόνοι, μαχαιροβγάλτες, εγκληματίες;». Ο κ. Λαγός άρχισε να φωνάζει λέγοντας ότι στη Β' Πειραιώς η Χρυσή Αυγή έλαβε στις εκλογές 9,5%. «Εσείς δεν τα πήγατε καλά, συντρόφια», τους είπε ειρωνικά, ενώ η ένταση άρχισε να κλιμακώνεται με τους βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος να εγείρονται από τα έδρανά τους και να φωνάζουν.

Επικράτησε πανδαιμόνιο, με τους βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και από άλλα κόμματα να αποχωρούν από την αίθουσα, ενώ ο κ. Βαρεμένος διέκοψε τη συνεδρίαση ζητώντας την παρέμβαση του φρουράρχου του κοινοβουλίου, κάτι που τελικώς δε χρειάστηκε.

Ο κ. Λαγός παραμένοντας στο βήμα και κουνώντας τα χέρια του είπε ότι η Χρυσή Αυγή δε φοβήθηκε ούτε τους κουκουλοφόρους που τους έσερναν στη φυλακή ούτε κανέναν. «Θα φοβηθούμε τα τσιράκια του συστήματος;», ακούστηκε να λέει για τους βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ έντονο ήταν και το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη, στον οποίο απευθυνόμενος ο κ. Λαγός ακούστηκε να του λέει «φύγε από 'δω ρε», ενώ εκείνος του είπε: «Θα μου πείτε εσείς να φύγω, εσείς που πουλάτε προστασία σε ξενοδοχεία...».

Ένταση υπήρξε και με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιό, ο οποίος σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του δεν έφυγε από την αίθουσα και πήγε προς τους χρυσαυγίτες λέγοντάς τους να βγουν έξω. Όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε, το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, ο οποίος είπε από του βήματος: «Θύμωσαν οι φασίστες γιατί θίξαμε τα αφεντικά τους και τον ιδεολογικό τους πατέρα, τον Χίτλερ», στον οποίο νωρίτερα είχε αναφερθεί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης.

Πάντως αίσθηση προκάλεσε και το επεισόδιο μεταξύ του κ. Κατσώτη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη, η οποία όταν έβγαιναν από την αίθουσα του είπε «μην τους δίνετε αφορμή να κάνουν αυτά που κάνουν», ενώ εκείνος εκνευρισμένος - κατά κάποιους μάλιστα την έσπρωξε ελαφρά - της απάντησε «εσείς φταίτε που τους νομιμοποιήσατε αυτούς εδώ μέσα!».

Στο όλο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης δηλώνοντας ότι «η βία και ο τραμπουκισμός δεν έχουν θέση στο Ναό της Δημοκρατίας» καλώντας εμμέσως τους βουλευτές του ΚΚΕ να μην ανοίγουν «διάλογο» με μια εγκληματική οργάνωση.

Σχόλια