Ειδήσεις

Παρών ο ΠτΒ στην τελετή αποφοίτησης της ΕΣΔΔΑ

Το παρόν στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης έκανε αναφορά «στο μεγάλο θέμα της διαρροής νέων επιστημόνων από την Ελλάδα στο εξωτερικό και στην επιτακτική ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας με τις εγγυήσεις ενός αναβαθμισμένου και αξιοκρατικά διαρθρωμένου δημόσιου τομέα», στον χαιρετισμό που απηύθυνε.

Ο πρόεδρος της βουλής υπογράμμισε «το πρόβλημα της οικονομικής και αναπτυξιακής αποδυνάμωσης της χώρας που προκαλεί η μετανάστευση χιλιάδων νέων με ταλέντα και προσόντα, προς αναζήτηση εργασίας, στους οποίους έχει επενδύσει το κράτος και η ελληνική κοινωνία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα -σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ- κατέχει την αρνητική πρωτιά στους άνεργους νέους με υψηλή επιστημονική εξειδίκευση.

Τέλος, ο κ. Βούτσης κάλεσε τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία μιας αξιοκρατικής, αποτελεσματικής και αναπτυξιακής δημόσιας διοίκησης προς όφελος της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας, του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.

Σχόλια