default-image

"Έσβησε" στο λιμάνι Ιεράπετρας… αναμένοντας ασθενοφόρο

Κρήτη
"Έσβησε" στο λιμάνι Ιεράπετρας… αναμένοντας ασθενοφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλός τουρίστας, που βρισκόταν στην προβλήτα της Ιεράπετρας περιμένοντας τον απόπλου του κρουαζιερόπλοιου με το οποίο θα περνούσε τη ημέρα του με την οικογένειά του στη νήσο Χρυσή, ξαφνικά γύρω στις 10:30 το πρωί έπαθε καρδιακή ανακοπή και έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να κληθεί αμέσως το ΕΚΑΒ, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η διακομιδή του στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Δυστυχώς όμως για τον άτυχο 92χρονο, το μοναδικό ασθενοφόρο της πρωινής βάρδιας που υπάρχει στην Ιεράπετρα είχε αναχωρήσει για επείγουσα διακομιδή στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου είκοσι λεπτά νωρίτερα.

Το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας θεώρησε ότι η καθυστέρηση δε θα ωφελούσε σε τίποτα, και υποχρεώθηκε να μεταφέρει τον 92χρονο με το υπηρεσιακό τζιπ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας που απέχει 500 μέτρα από το Λιμεναρχείο.

Τον 92χρονο περίμεναν στο ΤΕΠ οι καρδιολόγοι που εφημέρευαν, οι οποίοι προσπάθησαν να επαναφέρουν την καρδιακή του λειτουργία, αλλά ο 92χρονος Ιταλός τουρίστας είχε ήδη καταλήξει.

Ο Τομέας ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, λόγω συνταξιοδότησης δυο οδηγών του, έχει μείνει τον τελευταίο καιρό μόνο με ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, το οποίο βρίσκεται συνεχώς σε διακομιδές προς τα Νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου και του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να μένει ακάλυπτη ολόκληρη η περιοχή σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων και άλλων επειγόντων περιστατικών.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News