Ειδήσεις

Ξύπνησαν με μια "τρύπα" δίπλα τους στην Αγ. Αικατερίνη

Τραγική η κατάσταση στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, καθώς σημειώθηκε διαρροή σε κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΗ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί καθίζηση σε μεγάλο τμήμα του κεντρικού δρόμου.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 05:30 το πρωί, όταν οι κάτοικοι αντίκρισαν "έντρομοι" την τεράστια τρύπα σε κεντρικό δρόμο της περιοχής της Αγίας Αικατερίνης. Παράλληλα, στην περιοχή πλημμύρισε ένα υπόγειο σπιτιού και διεκόπη η υδροδότηση.

Μηχανήματα του Δήμου και συνεργεία προσπαθούσαν να ρυμουλκήσουν έναν εκσκαφέα, που έπεσε στην "τρύπα" και να μεριμνήσουν για την επισκευή του κεντρικού αγωγού της ΔΕΥΑΗ, ενώ απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι παραλίγο να υπάρξουν και θύματα από το περιστατικό αυτό, καθώς 5 μόλις λεπτά πριν από την καθίζηση του δρόμου ένα σχολικό λεωφορείο παρεμποδίστηκε για να μην περάσει από το σημείο αυτό, όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς φοβούνται για χειρότερες συνέπειες του συμβάντος, ενώ όπως έγινε γνωστό η υδροδότηση της περιοχής αναμένεται να αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες.

Παραλίγο δυστύχημα - Κινδύνευσαν άνθρωποι

«Στην οδό Λουδοβίκου Παστέρ στη συνοικία Αγίας Αικατερίνης συνέβη η επικίνδυνη μεγάλης έκτασης επί του οδοστρώματος καθίζηση, με αποτέλεσμα χωματουργικό πολυμηχάνημα του Δήμου, που εργαζόταν εκεί, να πέσει μέσα, χωρίς ευτυχώς ο χειριστής να πάθει το παραμικρό», αναφέρει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής σε ανακοίνωσή του.

Επιπρόσθετα, «η αιτία που προκάλεσε το παραλίγο δυστύχημα, αφού λίγα εκατοστά δίπλα από την καθίζηση υπάρχει γκρεμός περίπου 20 μέτρων, ήταν η διαρροή σωλήνας νερού και το σαθρό του εδάφους από μπαζώματα. Μάλιστα κινδύνευσαν άνθρωποι αφού πλημμύρισαν τα σπίτια τους με αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και επί ώρες να προσπαθεί να αντλήσει τα νερά».

Παράλληλα, άμεση ήταν η ενημέρωση των τοπικών Αρχών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Αγίας Αικατερίνης, καθώς ενημέρωσαν το δήμαρχο κ. Λαμπρινό, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Μαμουλάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Φακουρέλη, οι οποίοι κατέφτασαν πολύ γρήγορα στο χώρο, δίνοντας άμεσες λύσεις.

Έτσι, δόθηκε προτεραιότητα στο να ξεκινήσουν οι εργασίες της νέας διάνοιξης του δρόμου που θα ενώσει τη Λουδ. Παστέρ με την Εμμ. Ξάνθου, με τη δημιουργία τοιχίου αντιστήριξης, όπως εξάλλου προβλέπεται και από την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης, γεγονός που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους κατοίκους και τον πρόεδρο του Συλλόγου που το διεκδικεί επί σειρά ετών, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση.

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το δήμαρχο Ηρακλείου για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα του Συλλόγου, ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος το μέγεθος της ζημιάς αλλά και για το μεγάλο ενδιαφέρον του για την περιοχή γενικότερα. Επίσης ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκο Φακουρέλη, ο οποίος έμεινε στο χώρο αυτό επί πολλές ώρες και καθοδηγούσε τις εργασίες αποκατάστασης καθώς επίσης και τον αντιδήμαρχο κ. Μαμουλάκη για το συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας που έστειλε να ελέγξει τη μεγάλη ζημιά στο συγκεκριμένο δρόμο.

Γίνεται επίσης γνωστό ότι μετά από απαίτηση του Συλλόγου ο δρόμος αυτός πρέπει να κλείσει οριστικά, αφού ούτως ή άλλως καταργείται και από το σχέδιο πόλης, λόγω της επικινδυνότητάς του και συστήνεται σε οδηγούς και πεζούς να τον αποφεύγουν μέχρι την ολοκλήρωση της διάνοιξης του νέου δρόμου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια