default-image

Θα φτιάξουν στο Ηράκλειο τη μεγαλύτερη γραμμή Cake Pops

Κρήτη
Θα φτιάξουν στο Ηράκλειο τη μεγαλύτερη γραμμή Cake Pops

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες σε ό,τι αφορά τη μεγαλύτερη γραμμή Cake Pops θα επιχειρήσουν την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου σπουδαστές του Κέντρου Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών Culinary Studies Center, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Η εκδήλωση που διοργανώνουν θα λάβει χώρα στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και είναι ανοιχτή για όλον τον κόσμο. Τίτλος του ρεκόρ που επίσημα έχει ανατεθεί στο Κέντρο Culinary Studies Center από τον Οργανισμό Guinness World Records ώστε να επιχειρήσει να το καταρρίψει είναι "Η μεγαλύτερη γραμμή Cake Pops" (Longest Line of Cake Pops).

Μάλιστα, η εκδήλωση, που γίνεται και για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής, αποτελεί μέρος του τουριστικού προγράμματος σχεδόν 5 χιλιάδων επισκεπτών που θα αφιχθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου με κρουαζιερόπλοιο την ίδια ημέρα και οι οποίοι αναμένεται να προβάλουν το νησί μέσω της συμμετοχής τους στο event.

Όπως πληροφορούμαστε από τους διοργανωτές, υπάρχει σχετικό προηγούμενο ρεκόρ που ορίζεται στα 2.500 τεμάχια, ποσότητα την οποία θα πρέπει να περάσουν οι σπουδαστές του Κέντρου για να διασφαλίσουν την είσοδό τους στο βιβλίο "Guinness World Records".

Τα cake pops που θα παρασκευαστούν θα διατεθούν προς πώληση σε συμβολικό ποσόν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Διακονίας Αγάπης της Αρχιεπισκοπής Κρήτης καθώς και για το έργο άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της πόλης του Ηρακλείου.

«Με όλες τις δυσκολίες που η χώρα μας περνάει τα τελευταία χρόνια, πιστεύουμε ότι με αυτή μας την ενέργεια μπορούμε να συμβάλουμε έστω και λίγο στην προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό. Το διάστημα αυτό που η προσέλευση τουριστών στο νησί μας συνεχίζεται, θα θέλαμε να προβάλουμε το γεγονός αυτό άμεσα στο εξωτερικό μέσα από αυτούς και τη συμβολή τους στο εγχείρημά μας», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

«Η ευκαιρία μας δίνεται μέσα από την άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου περίπου 4.700 επισκεπτών με κρουαζιερόπλοια και 1.620 άτομα πληρώματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, οι οποίοι θα προωθηθούν στην πλατεία Ελευθερίας με σκοπό να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Η πολύτιμη συμβολή όλων (φορέων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τοπικού Τύπου, σχολείων, ιδρυμάτων, οργανισμών, αλλά και όλων των κατοίκων της Κρήτης) μας είναι απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου αυτού».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης καθώς επίσης και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News