Ειδήσεις

Δωρεάν δεντράκια από το Δασικό Φυτώριο Φοινικιάς Ηρακλείου

Δωρεάν διάθεση φυτωρίων σε φορείς και ιδιώτες ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου από το Δασικό Φυτώριο Φοινικιάς Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών στους ΟΤΑ, για τη δημιουργία δενδροστοιχιών, αλσών, πάρκων, νεκροταφείων κ.λπ., με αίτημά τους, συνοδευόμενο από τεχνική έκθεση στην οποία θα αναφέρονται οι χώροι που θα φυτευτούν τα φυτά (συντεταγμένες ΕΓΣΑ και εμβαδό).

Στα σχολεία (κάθε βαθμίδας δημόσια ή ιδιωτικά) και στις Ένοπλες Δυνάμεις φυτώρια χορηγούνται όταν θέλουν να κάνουν εθελοντική δενδροφύτευση, μετά από συνεννόηση, εποπτεία, καθοδήγηση και άδεια της υπηρεσίας, σε δημόσιες δασικές εκτάσεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ανάπτυξη φιλοδασικού πνεύματος. Επίσης, χορηγούνται δασικά φυτώρια στα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, σε κοινωφελή ιδρύματα, πολιτιστικούς, φιλοδασικούς και λοιπούς συλλόγους, που θέλουν να κάνουν εθελοντική δενδροφύτευση.

Αυτή, βέβαια, θα γίνεται μετά από συνεννόηση, εποπτεία, καθοδήγηση και άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας σε δημόσιες δασικές εκτάσεις. Προϋπόθεση είναι να προσκομίσουν απόσπασμα πρακτικών του Δ.Σ., ότι έχει αποφασισθεί να γίνει εθελοντική δενδροφύτευση σε τέτοιες εκτάσεις. Στα ΝΠΔΔ και τα κοινωφελή ιδρύματα δίδονται δενδρύλλια για την αισθητική αναβάθμιση του εξωτερικού τους χώρου.

Ποσότητες

Στις παραπάνω κατηγορίες ενδιαφερομένων ο συνολικός αριθμός των φυτωρίων που θα τους διατεθούν, προκειμένου να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός ενδιαφερομένων, καθορίζεται ως εξής:

1. Σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Ένοπλες Δυνάμεις, σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά), κοινωφελή ιδρύματα, πολιτιστικούς, φιλοδασικούς και λοιπούς συλλόγους: όριο φυτών 50 συνολικά. Εφόσον ο αιτούμενος αριθμός είναι μεγαλύτερος των 50 φυτών, θα πρέπει να υπάρχει ανάλογη μελέτη αναδάσωσης.

2. Στους ΟΤΑ: όριο φυτών 300 συνολικά.

Με 0,90 ευρώ

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις η διάθεση φυτωρίων γίνεται με καταβολή τιμήματος. Η τιμή φυτού θα είναι 0,90 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) και ανώτατο όριο για κάθε ενδιαφερόμενο τα 50 φυτά. Για την αποφυγή συνωστισμού και την ομαλή διευθέτηση της διάθεσης, θα προηγείται η υποβολή αιτήσεων και θα ορίζεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ημερομηνία παραλαβής των δενδρυλλίων.

Αιτήσεις από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Η υποβολή αιτήσεων για τον καθορισμό ημερομηνίας παραλαβής των φυτών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19/10/2015 τις εργάσιμες ημέρες και από ώρες 9 το πρωί ως τη 1 μ.μ. στο Δασικό Φυτώριο Φοινικιάς. Αιτήσεις θα διατίθενται από τα γραφεία στο Δασικό Φυτώριο Φοινικιάς.

Η διάθεση θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 8:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών και στα τηλέφωνα 2810/250.389 και 2810/264.941.

Όπως επισημαίνεται, όλα τα παραπάνω ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων φυτωρίων που υπάρχουν στο Δασικό Φυτώριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια