Ειδήσεις

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ οι αγροτικοί δρόμοι του Δήμου Κισσάμου

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ έργα βελτίωσης αγροτικών δρόμων σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Κισσάμου. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο της «Βελτίωσης αγροτικών δρόμων Δημοτικών Διαμερισμάτων Δ. Κισσάμου» με συνολικό προϋπολογισμό 429.000,00 €, κατάφερε να ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013» (Μέτρο 321) με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Σύμφωνα με το δήμαρχο Κισσάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, με το οποίο θα υπάρξει βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και ασφαλτόστρωση τεσσάρων υφιστάμενων αγροτικών δρόμων καθώς και τοποθέτηση σωληνωτών οχετών διαμέτρου D 800 για την απορροή των όμβριων σε περιοχές εκτός οικισμού όπως :

  • Η οδός στο δημοτικό διαμέρισμα Πολυρρήνιας η οποία βελτιώνεται σε μήκος 1170,74 μ.
  • Η οδός που συνδέει τα δημοτικά διαμερίσματα Πολλυρήνιας -Καλάθενες σε μήκος 443,89 μ.
  • Η οδός σε μήκος 600,71 μ η οποία συνδέει τα δημοτικά διαμερίσματα Γρηγοριανά -Κάτω Παλαιόκαστρο .
  • Η οδός σε μήκος 1.054,19 μ η οποία είναι εντός του δημοτικού διαμερίσματος «Μεράδα και συνδέει αγροτικές οδούς.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη για το Δήμο Κισσάμου ο κ. Σταθάκης ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν για να μπορέσει ο Δήμος Κισσάμου να εντάξει αυτό το σημαντικό έργο στο ΕΣΠΑ και ιδιαιτέρως τον αναπληρωτή υπουργό υγείας και βουλευτή Χανίων κ. Παύλο Πολάκη για την καθοριστική βοήθεια και συμβολή του στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Τέλος σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου θα υπογραφεί από το Δήμαρχο Κισσάμου κ. Θ. Σταθάκη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έτερου ενταγμένου στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013» έργου με τίτλο «Βελτίωση - ενίσχυση άρδευσης Σφηναρίου με αξιοποίηση χειμερίων απορροών» συνολικού προϋπολογισμού 614.385,00 €, το οποίο και αυτό συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ-Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Κισσάμου ευχαρίστησε θερμά τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρή, για την «άριστη, αποτελεσματική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε τους τελευταίους 12 μήνες και για τη σημαντική συμβολή του στο έργο που παράχθηκε στο Δήμο μας κατά το διάστημα αυτό, σε μία σειρά από θεματικούς τομείς».

Παράλληλα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Κουρής αποτελεί ένα υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού με κύρια χαρακτηριστικά του την απαράμιλλη αφοσίωση, εργατικότητα και ήθος αλλά και τη σημαντική εμπειρία και τις υψηλές γνώσεις του για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συμμερίζομαι και κατανοώ απόλυτα τους προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση παραίτησης του και του εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματα του».

Σχόλια