Ειδήσεις

Στ. Θεοδωράκης: "Θετική ψήφο στον Βούτση, όχι στους φόρους"

Θετική ψήφος «υπό όρους» θα δοθεί στον Νίκο Βούτση για την Προεδρία της Βουλής αλλά όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και σε νέους φόρους εξήγγειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Κ.Ο. του Ποταμιού, ρίχνοντας τα "βέλη" του παράλληλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

«Η Βουλή να ψηφίσει ότι η επόμενη Βουλή θα είναι Αναθεωρητική και να να υπάρξει σαφής δέσμευση ότι θα ψηφιστεί νέος εκλογικός νόμος», σημείωσε παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης, ενώ αναφορικά για την πρόσκληση δημιουργίας ενός τρίτου πόλου ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι δεν θα γίνει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το παλιό πολιτικό σύστημα. «Οι άνθρωποι που πέταγαν τις μεταρρυθμίσεις, έρχονται τώρα και λένε ότι καταλάβαμε το λάθος μας. Δεν τους πιστεύουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως «το Ποτάμι πρέπει και μπορεί να γίνει ο χώρος συνάντησης όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει τη μάχη μέχρι το τέλος», ενώ ανέλαβε την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου συμπληρώνοντας πως «ένιωσα αμήχανος και υπεύθυνος με το αποτέλεσμα των εκλογών».

«Δεν ήταν η μείωση του ποσοστού μας, αλλά η εκτίμηση ότι η χώρα δύσκολα αλλάζει. Το νέο δημιουργεί ερωτηματικά και ανασφάλεια στους πολλούς. Οι περισσότεροι επιστρέφουν σε αυτό που έχουν συνηθίσει. Εγώ επιμένω ότι αυτή η χώρα πρέπει να αλλάξει... Γι' αυτό το Ποτάμι θα συνεχίσει τη μάχη μέχρι το τέλος», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, χθες Τετάρτη, σε προσυνεδριακή σύσκεψη του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «αυτομαστίγωμα», καθώς βλέπει μια τέτοια διάθεση στη συζήτηση που γίνεται για τις αιτίες της μείωσης του εκλογικού ποσοστού, ανέφερε χαρακτηριστικά. Εν τούτοις, εξέφρασε την περηφάνιά για την μέχρι τώρα πορεία του κόμματος, τονίζοντας πως «κανένα άλλο κόμμα δεν έχει πετύχει τόσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Παραδέχθηκε ότι έκανε και ο ίδιος λάθη και επισήμανε ότι είναι διατεθειμένος να του ασκήσουν σκληρή κριτική, ακόμα και να τον αμφισβητήσουν, όμως λέει όχι σε γενικόλογες συζητήσεις, διότι δεν προσφέρουν. «Αυτό που διαχωρίζει το Ποτάμι από όλα τα άλλα κόμματα είναι ότι εκείνα πιστεύουν στο κομματικό κράτος, ενώ το Ποτάμι όχι», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης μέλη, στελέχη και εθελοντές του Ποταμιού εξέφρασαν προβληματισμό για το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών και οι τοποθετήσεις τους είχαν να κάνουν με την αναζήτηση των αιτίων, ενώ διατυπώθηκαν και προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, όπως αναφέρει και η iefimerida.gr.

Σχόλια