Ειδήσεις

Ημερίδα για εφαρμογές σύγχρονων υλικών σε έρευνα-βιομηχανία

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαλέξεις του 2ου και τελευταίου κύκλου διαλέξεων του Προγράμματος Επιμόρφωσης Γνώσεων Αποφοίτων (ΠΕΓΑ) με τίτλο "Επιστήμη Υλικών για Προηγμένες Τεχνολογίες". Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Τμήμα Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Τμήματα Υλικών των Πανεπιστημίων Πατρών και Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα κλείνει πανηγυρικά με μια ημερίδα για τις εφαρμογές των σύγχρονων υλικών στην έρευνα και την καινοτόμο βιομηχανία. Η ημερίδα θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης (αίθουσα Τηλεκπαίδευσης, κτίριο Μαθηματικών Ε130) τη Δευτέρα 28/9/2015 με ώρα έναρξης 10 το πρωί.

Η ημερίδα περιλαμβάνει την απονομή των πιστοποιητικών επιμόρφωσης στους επιτυχόντες του προγράμματος. Η απονομή θα συνοδευτεί από ομιλίες για την εφαρμογή της Επιστήμης Υλικών από τη σκοπιά της Βιολογίας (Μ. Κοκκινίδης, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας, ΙΤΕ και τμήμα Βιολογίας, Πανεπ. Κρήτης), τα Μαθηματικά (E. Χαρμανδάρης, Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών, ΙΤΕ και Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Πανεπ. Κρήτης) καθώς και τη διασύνδεση της Επιστήμης Υλικών με την ελληνική καινοτομία σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της Κρήτης (Δ. Παπάζογλου, Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, ΙΤΕ, υπεύθυνος πρακτικής άσκησης φοιτητών στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών Πανεπ. Κρήτης). Χαιρετισμό θα απευθύνει η υπεύθυνη των προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης και αναπληρώτρια πρύτανης, κ. Ελένη Παπαδάκη (καθηγήτρια, Ιατρική Παν/μιο Κρήτης).

Η ημερίδα, όπως εξάλλου και ολόκληρο το πρόγραμμα, υποστηρίζεται οικονομικά από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση" της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Kοινωνικού Tαμείου και του ΕΣΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα για την ημερίδα δείτε εδώ http://pega.materials.uoc.gr/imerida.pdf

Σχόλια