Ειδήσεις

Αίσιο τέλος για τους 57 πεζοπόρους στη Σαμαριά

Όλα καλά για τους 57 επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς, οι οποίοι το πρωί του Σαββάτου έζησαν μία μικρή περιπέτεια, όταν κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας τους ξέσπασε δυνατή νεροποντή.

Οι επισκέπτες του εθνικού δρυμού, που αργά το μεσημέρι του Σαββάτου εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που είχε ως αποτέλεσμα να "φουσκώσουν" τα νερά του ποταμού που διασχίζει τη Σαμαριά, οδηγήθηκαν με ασφάλεια από το προσωπικό του φαραγγιού σε φυλάκιο μέσα στο δρυμό και όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν επέστρεψαν στην είσοδο του φαραγγιού χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 57 άτομα είχαν διανύσει περίπου 3 χιλιόμετρα όταν άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς, κάτι που έκανε επικίνδυνη τη συνέχιση της διαδρομής, καθώς αυξήθηκε η ποσότητα των νερών του ποταμού.

Με τη βοήθεια των αρμόδιων Αρχών, οι 57 τουρίστες, σύμφωνα με το zarpanews.gr, βρήκαν καταφύγιο στο φυλάκιο που υπάρχει στην αρχή της διαδρομής, στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, έως ότου βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, κάτι το οποίο και έγινε και μπόρεσαν με τη συνοδεία δασοφυλάκων να επιστρέψουν εκεί απ' όπου ξεκίνησαν, στη βόρεια είσοδο του φαραγγιού.

Σημειώνεται ότι δασικοί υπάλληλοι από το φυλάκιο Ξυλόσκαλου έκλεισαν το φαράγγι το οποίο και θα παραμείνει κλειστό μέχρι και το αργότερο αύριο.

(Photo: Γιώργος Αγγελής - zarpanews.gr)

Σχόλια