Ειδήσεις

Με ομιλία του Ο. Ζώρα ξεκίνησε πανηγυρικά η ροταριανή χρονιά

Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, με ομιλητή τον καθηγητή Χειρουργικής-Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέα Ζώρα, ο οποίος με το θέμα "Καρκινοβατούμε;" καθήλωσε τους Ροταριανούς και τους φίλους του Ομίλου. Παράλληλα κατά την πρώτη αυτή συνεστίαση της ροταριανής χρονιάς 2015-2016 έγινε η εισδοχή στο Ροταριανό δύο νέων μελών.

Με τρόπο απόλυτα κατανοητό, ο καθηγητής κ. Ζώρας κατάφερε να ενημερώσει σωστά και αντικειμενικά όσους παρακολούθησαν την ομιλία του για το τι είναι ο καρκίνος, τους παράγοντες που τον επηρεάζουν, τις ομάδες υψηλού κινδύνου, τους τρόπους πρόληψης και θεραπείας του, την πρόοδο της επιστήμης, καθώς και για στατιστικά στοιχεία απ' όλο τον κόσμο, ενώ απάντησε και στις πολλές ερωτήσεις που του έγιναν.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο καθηγητής κ. Οδ. Ζώρας δώρισε στο Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου το μετάλλιο της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Η. Μιχάλης Ζωγραφάκης-Σφακιανάκης του απένειμε το πιστοποιητικό ομιλητή του Διεθνούς Rotary.

Παράλληλα, στην 1η πανηγυρική συνεστίαση της Ροταριανής χρονιάς 2015-2016 έγινε και η εισδοχή δυο νέων μελών: του εκπαιδευτή οδήγησης Γιώργου Χριστοδουλάκη, με αναδόχους τον αντιπρόεδρο του Ρ.Ο.Η. Παντελή Κρουσταλάκη και το μέλος του Δ.Σ. Νίκο Σηφάκη και του λογιστή Γιάννη Λαπιδάκη, με ανάδοχο τον πρόεδρο του Ρ.Ο.Η. Μιχάλη Ζωγραφάκη-Σφακιανάκη.

Επόμενη προγραμματισμένη δράση του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου είναι η εκδήλωση βράβευσης των νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από τα νυχτερινά λύκεια του Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα "Ανδρόγεω", με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Β. Καπετανάκη.

Σχόλια