Ειδήσεις

"Το ρεκόρ στον τουρισμό δεν ευνόησε τους εργαζομένους"

Ολοκληρώθηκε μία ακόμη τουριστική περίοδος με νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων για τους ξενοδόχους, ενώ την ίδια στιγμή οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συνεχίζουν να ματώνουν κάτω από τα βάρη των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Τη θέση αυτή εξέφρασε χθες η διοίκηση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ΕΚΗ.

«Η νέα κυβέρνηση έρχεται να εφαρμόσει μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων, όπως η επιβολή και η είσπραξη της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ από τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά, η αύξηση της λεγόμενης "εισφορά αλληλεγγύης" για μισθωτούς, η έναρξη της εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων που προβλέπονται στο 1ο και στο 2ο μνημόνιο, το νέο ασφαλιστικό από τον Οκτώβρη, με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων μέσω της διασύνδεσης εισφορών-παροχών, μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα Ταμεία, κατάργηση της εξάμηνης μετενέργειας για τις συλλογικές συμβάσεις και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Παρακάτω, τόνισαν ότι σε αυτές τις συνθήκες πραγματοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα οι αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. «Αρχαιρεσίες τις οποίες για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου - η παράταξη που στηρίζεται από κοινού από ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, συνεπείς στο ρόλο τους ως εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές - επιχειρεί να πραγματοποιήσει με διαδικασίες-εξπρές. Στόχος τους να γίνουν οι διαδικασίες εν κρυπτώ, έξω από τις "επικίνδυνες" για αυτούς συλλογικές διαδικασίες, να μην ενημερωθούν έγκαιρα οι χιλιάδες συνάδελφοι».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΔΑΣ, «στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου όρισαν (οι άλλες παρατάξεις) την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης για την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μόλις 2 μέρες μετά!

Η εφορευτική επιτροπή που εκλέχτηκε με τη στήριξη της παράταξης ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ενημερώσει τις παρατάξεις και τους συναδέλφους για τις ημερομηνίες και τα ξενοδοχεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες, ενώ αρνείται επίσης να παραχωρήσει το μητρώο των μελών του συνδέσμου στις παρατάξεις (δηλαδή στη ΔΑΣ)»!

Σχόλια