Ειδήσεις

Απόσυρση του ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα ζητά ο Σύλλογος Palso

Την απόσυρση του μέτρου επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ζητούν για πολλοστή φορά με επιστολή τους στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και με κοινοποίησή τους στους βουλευτές νομού Ηρακλείου τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου.

Αφού συγχαίρουν τον υπουργό για την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του, τα μέλη του Συλλόγου, όπως αναφέρουν με την επιστολή τους αυτή, επιθυμούν να υπενθυμίσουν «ότι, πλέον, το σύνολο του πολιτικού κόσμου με δημόσιες τοποθετήσεις του έχει δεχτεί και αναγνωρίσει τη θέση μας, ότι το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ, και μάλιστα ύψους 23% (!), στα δίδακτρα ήταν άδικο, αντικοινωνικό και δεν το αντέχει ούτε ο κλάδος μας, ούτε, βεβαίως, η μέση ελληνική οικογένεια.

Σε περίπτωση δε διατήρησής του θα συμβάλλει στην, αρχικά, δραματική αύξηση της ανεργίας στον κλάδο μας και, τελικά, θα οδηγήσει στο κλείσιμο πάρα πολλών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης».

Συνεχίζοντας τα μέλη του Συλλόγου Palso δίνουν έμφαση στις πολύ πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, και του κυβερνητικού εταίρου, υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένου, περί δέσμευσής αμφότερων για απόσυρση/αντικατάσταση του μέτρου.

Για το λόγο αυτό και ζητούν το μέτρο να αποσυρθεί άμεσα, οριστικά και αμετάκλητα, σημειώνοντας πως «οτιδήποτε άλλο θα αποτελέσει ανακολουθία και, πέραν των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, θα εκθέσει ανεπανόρθωτα και πολλούς άλλους τοπικούς, αλλά και ανά την επικράτεια βουλευτές και λοιπά στελέχη των δύο κυβερνητικών κομμάτων, οι οποίοι είχαν προβεί σε ανάλογες τοποθετήσεις».

Καταλήγουν επισημαίνοντας ότι η άμεση απόσυρση/αντικατάσταση του μέτρου:

«Α) Αποτελεί ύψιστο καθήκον σας προς τη μέση ελληνική οικογένεια, προς τους μαθητές που επιθυμούν να διδαχτούν ξένες γλώσσες, αλλά και προς τη μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης παλεύει να επιβιώσει και να ανταποκριθεί στις ήδη αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της, στηρίζοντας την εθνική οικονομία.

Β) Θα καταδείξει τη μη συνειδητή πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να οδηγήσει σε αφανισμό έναν κλάδο που επί σειρά ετών και αποδεδειγμένα έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ξενόγλωσση μόρφωση πολλών γενεών Ελλήνων».

Σχόλια