Ειδήσεις

Σε συνέδριο για την ενθάρρυνση των επενδύσεων η Περιφέρεια

Σε διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες για την ενθάρρυνση των επενδύσεων έδωσε το "παρών" η Περιφέρεια Κρήτης, «συνεχίζοντας έτσι με την παρουσία της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς να εργάζεται για την εξωστρέφεια του νησιού μας, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία με στόχο την τοπική ανάπτυξη», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, περιφερειακό σύμβουλο Γ. Αλεξάκη, η Κομισιόν και ειδικά η Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιων Θεμάτων σε συνεργασία με τη CRPM (Διάσκεψη των Παραθαλάσσιων Περιφερειών) διοργάνωσαν χθες στις Βρυξέλλες διεθνές συνέδριο με θέμα την ενθάρρυνση των επενδύσεων στους θαλάσσιους τομείς ανάπτυξης, ενώ έγιναν και τα εγκαίνια των νέων γραφείων της CRPM όπου ανήκουν όλες οι Περιφέρειες της Ε.Ε.

Η Περιφέρεια Κρήτης έλαβε ειδική πρόσκληση συμμετοχής και ο περιφερειακός σύμβουλος και αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Γιώργος Αλεξάκης, σε παρέμβασή του, ζήτησε μεταξύ άλλων να δοθεί «επιπλέον τεχνική βοήθεια στις ευρωπαϊκές Περιφέρειες προκειμένου να μπορέσουν να υποβάλουν αξιόπιστες και πλήρεις προτάσεις στρατηγικής ανάπτυξης στο νέο πακέτο "Γιούνκερ"».

Η έναρξη του συνεδρίου έγινε από τον επίτροπο για τα θαλάσσια θέματα Karmenu Vella, τον πρόεδρο της CRPM και περιφερειάρχη Αζορών Vasco Cordeiro και την ευρωβουλευτή Gesine Meissner.

Σχόλια