Ειδήσεις

Εθελοντές κτηνίατροι ενισχύουν το Κυνοκομείο Ηρακλείου

Ενισχύουν τη λειτουργία του δημοτικού Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου οι εθελοντές κτηνίατροι.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται, «ο Δήμος Ηρακλείου καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαχείριση του αριθμού αδέσποτων σκύλων και την εφαρμογή του Νόμου 4039/2012, εκτός από τις στειρώσεις και τις σημάνσεις που πραγματοποιούν οι δύο συνεργαζόμενοι κτηνίατροι με το Κυνοκομείο και το δημοτικό Κτηνιατρείο, προχώρησε και στην πρόσκληση Ολλανδού εθελοντή κτηνίατρου με σκοπό την πραγματοποίηση όσο των δυνατό περισσότερων στειρώσεων και σημάνσεων των αδέσποτων σκύλων της πόλης.

Για την εθελοντική εργασία του αλλοδαπού κτηνίατρου ο Δήμος Ηρακλείου έχει πάρει την έγκριση του ΓΕΩΤΕΕ, κατόπιν όλων των δικαιολογητικών που έχει υποβάλει βάσει της ΚΥΑ 2157/2010 που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εργασίας εθελοντών αλλοδαπών κτηνιάτρων, ενώ η μεταφορά και διαμονή του πραγματοποιήθηκε με δικά του έξοδα.

Από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ο εθελοντής κτηνίατρος προσφέρει αφιλοκερδώς την εργασία του στο αδειοδοτημένο Κτηνιατρείο του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τις δύο κτηνιάτρους του Δήμου.

Ο Δήμος Ηρακλείου, παρά τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά σε σχέση με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, θα συνεχίσει την προσπάθεια του να καταγράψει και να στειρώσει τα αδέσποτα σκυλιά του δήμου Ηρακλείου προχωρώντας σε υιοθεσίες όπου αυτό είναι εφικτό.

Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό του Κυνοκομείου, τις δύο κτηνιάτρους, τον εθελοντή κτηνίατρο, όπως επίσης και τις φιλοζωικές οργανώσεις για τη συμβολή τους στο έργο του Δήμου».

Σχόλια