Ειδήσεις

Ο Δ. Καζάκης στη Γ.Γ. Εμπορίου και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή αλλά και αυτό της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (Ελληνική Στατιστική Αρχή) επισκέφτηκε την Πέμπτη 17/9/2015 ο γ.γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης.  

Σε προεκλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας ο κ. Καζάκης - που συνοδευόταν από τους υποψήφιους βουλευτές Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο (Α' Αθηνών), Γιώργο Γεωργή (Επικρατείας) και Δημήτρη Καρούσο (νομός Πέλλας) -  παρουσίασε το πρόγραμμα του ΕΠΑΜ. Ο γ.γ. του ΕΠΑΜ ανέπτυξε τους κύριους στόχους του προγράμματός του για την παραγωγική ανοικοδόμηση της χώρας, εξειδικεύοντας στον «κυρίαρχο ρόλο» που θα έχει, όπως είπε, η Βιομηχανία και η Μεταποίηση σε συνδυασμό με τον πρωτογενή τομέα «στην αναπτυξιακή διαδικασία στη νέα ελεύθερη Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τα δεσμά του χρέους και τη διάλυση της ελληνικής βιομηχανίας εξαιτίας των περιορισμών και των πολιτικών που μας επιβλήθηκαν λόγω της συμμετοχής μας στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε.».

Σύμφωνα με το ΕΠΑΜ, χαρακτηριστικό του έντονου ενδιαφέροντος που υπήρξε από πλευράς των εργαζομένων για τις θέσεις του Μετώπου - πέρα από τη μαζική συμμετοχή τους στη συζήτηση - είναι το γεγονός ότι έγιναν πάνω από 15 ερωτήσεις για εξειδικευμένα θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή διαδικασία και τη λειτουργία της οικονομίας μετά την εισαγωγή εθνικού κρατικού νομίσματος, οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή για να γίνει ένας ζωντανός και εποικοδομητικός διάλογος με πολύ θετικά συμπεράσματα για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της οικονομίας μας.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του γ.γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη στη Γ.Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή

Ο Δ. Καζάκης συζήτησε με τους εργαζομένους της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Εξάλλου, την Πέμπτη, στις 11:30 π.μ., ο γενικός γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές Θ. Συμβουλόπουλο, Αν. Κώνστα και Δ. Καρούσο επισκέφθηκε την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ εξελισσόταν η γενική συνέλευση του συλλόγου των εργαζομένων.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του ΕΠΑΜ δεν… «πτοήθηκαν καθόλου από την πρωτοφανή και εντελώς απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ να απαγορεύσει την είσοδο σε εκπροσώπους κομμάτων που θα ήθελαν να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους για να τους ενημερώσουν, ενόψει των εθνικών εκλογών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με ομόφωνη απόφαση δόθηκε ο λόγος στον Δημήτρη Καζάκη, ο οποίος επισήμανε την «αντικειμενική δυνατότητα των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ -που διαχειρίζονται επίσημα στατιστικά στοιχεία-  να έχουν πλήρη επίγνωση της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας». Από πλευράς εργασιακών συνθηκών, χαρακτήρισε την ΕΛΣΤΑΤ ως «κάτεργο» και παρότρυνε τους εργαζόμενους «να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, διότι μόνον έτσι μπορεί κάτι να αλλάξει στην υπηρεσία». Και πρόσθεσε ότι βάσει αυτής της λογικής, «το ίδιο πρέπει να κάνουμε και ως πολίτες».

Από την επίσκεψη στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Δίνοντας το στίγμα των πολιτικών εξελίξεων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, ο γ.γ. του ΕΠΑΜ υπογράμμισε πως «τα κόμματα εξουσίας προδίδουν συστηματικά τις προσδοκίες του λαού» και ως εκ τούτου «η επιλογή του ΕΠΑΜ, που δεν αποτελείται από επαγγελματίες πολιτικούς, που έχουν τη θέληση να αλλάξουν τα πράγματα, είναι η μόνη διέξοδος».

Σχόλια