default-image

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: "Νέος σφαγιασμός των συντάξεων"

Κρήτη
ΝΟΔΕ Ηρακλείου: "Νέος σφαγιασμός των συντάξεων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε περικοπές και νέα κατεδάφιση συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους οδηγούν οι παρεμβάσεις που εξετάζει η Επιτροπή Σοφών για το ασφαλιστικό και οι οποίες θα παραδοθούν μέχρι τον Νοέμβριο στην νέα κυβέρνηση για να εφαρμοστούν το νέος έτος», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση έριξε τα "καρφιά" της στις κυβερνητικές πολιτικές που ακολούθησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο θέμα των συντάξεων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «το τρίτο Μνημόνιο με το οποίο φόρτωσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. τον ελληνικό λαό, και θα μπορούσε να αποφευχθεί αν τον περασμένο Γενάρη δεν πηγαίναμε σε εκλογές, ζητά να βρεθούν έως τον Οκτώβριο 2015 νέα μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ (1,7-1,8 δισ. ευρώ) για το ασφαλιστικό σύστημα το 2016, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος (έως 4 δισ. ευρώ) από την τυχόν εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, που έχει κρίνει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές συντάξεων.

Σήμερα το έλλειμμα στα ταμεία κύριας ασφάλισης είναι 2,4 δισ. ευρώ, στα επικουρικά 1,3 δισ. ευρώ, στα ταμεία που χορηγούν εφάπαξ ξεπερνά τα 900 εκατ. ευρώ και στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων 220 εκατ. ευρώ».

Όπως αναφέρει η ΝΟΔΕ της ΝΔ Ηρακλείου, «θα χάσουν έως 850 εκατ. ευρώ όσα Ταμεία έχουν έσοδα από κοινωνικούς πόρους που θα καταργηθούν. Με την πρόταση της "Επιτροπής Σοφών" προς γνώση των πολιτών να είναι η εξοικονόμηση στο ασφαλιστικό να γίνει με περικοπές στις νέες συντάξεις! Υπενθυμίζεται πως το νέο Μνημόνιο προβλέπει ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να θεσπιστεί μπαράζ νέων μέτρων όπως η σταδιακή κατάργηση της κατ' εξαίρεση κρατικής χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, αλλά και των φόρων υπέρ τρίτων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και η πιθανή μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Με πρώην βουλευτή του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να έχει κατηγορήσει την απερχόμενη κυβέρνηση του ίδιου κόμματος ότι προωθεί "ρήτρα Αυστραλίας" στο ασφαλιστικό.

Με άλλο πρώην στέλεχος της πρώην κυβέρνησης να κατηγορεί την απερχόμενη κυβέρνησης ότι χρησιμοποιεί τη λεγόμενη "Επιτροπή Σοφών", που η ίδια συγκρότησε, ως πολυτελές χαρτί περιτυλίγματος προκειμένου να συγκαλύψει τη "μνημονιακή της δέσμευση" κατηγορώντας τους πρώην συντρόφους του ότι "οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, που προτείνει η λεγόμενη Επιτροπή Σοφών, αποτελούν πιστό αντίγραφο των επιταγών του 3ου μνημονίου"», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Και η ερώτηση που εύλογα γεννάται είναι: Τι να περιμένει άραγε συνταξιούχους και ασφαλισμένους αν το επικίνδυνο δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι ξανά στην κυβέρνηση στις 21 Σεπτεμβρίου; Ερώτημα το οποίο θα πρέπει να σκεφτούν καλά οι ψηφοφόροι την ώρα της κάλπης», καταλήγει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News