Ειδήσεις

Τέλος του μήνα οι πρώτες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Στο τέλος του μήνα, σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, θα καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς την προηγούμενη Παρασκευή έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και αύριο εκπνέει η προθεσμία για τις ενστάσεις των προσωρινών πινάκων, που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Μετά από τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για 25.000 κενές θέσεις, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας Φρόσως Κιάου με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης προς εκατέρωθεν ενημέρωση, καθώς και τον προγραμματισμό και τον τρόπο πλήρωσης των κενών στα σχολεία.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

1. Εξετάζονται από την αρμόδια Υπηρεσία οι ενστάσεις κατά των αναρτημένων ήδη προσωρινών πινάκων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015.

2. Στις 23/9/2015 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες της Πρωτοβάθμιας και στις 24/9/2015 οι πίνακες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι προσλήψεις με προτεραιότητα στα κενά της Πρωτοβάθμιας και στους βασικούς κλάδους μαθημάτων της Δευτεροβάθμιας.

Η πρόσληψη θα γίνεται τόσο με βάση τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους όσο και ΕΣΠΑ. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές όπου δε λειτούργησαν σχολεία, σε απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές και όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά.

3. Αμέσως μετά, 25-26 Σεπτεμβρίου, θα καλυφθούν τα κενά στις δομές της Ειδικής Αγωγής.

4. Για την πλήρωση των κενών, η Υπηρεσία του υπουργείου θα στηριχθεί στην πληροφορία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων My School. Για το λόγο αυτό, με ευθύνη των περιφερειακών διευθυντών, οι διευθυντές Εκπαίδευσης και οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να κάνουν τάχιστα πλήρη καταγραφή όλων των στοιχείων στο σύστημα My School, όπως υποχρεούνται εκ του νόμου. Αυτά τα δεδομένα θα δείξουν την εικόνα των κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που αυτοί δε συμφωνήσουν με τα αφορώντα σε αυτούς δεδομένα του My School, θα δηλώσουν τεκμηριωμένα τη διαφοροποίησή τους.

5. Κοινές ειδικότητες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα κατανεμηθούν με ευθύνη των περιφερειακών διευθυντών, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

«Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων αναπληρωτών και της κάλυψης των κενών στα σχολεία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σχόλια