default-image

Ξεκίνησε το πρόγραμμα "Στέγαση-Επανένταξη" 1.200 αστέγων

Κρήτη
Ξεκίνησε το πρόγραμμα "Στέγαση-Επανένταξη" 1.200 αστέγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρειάστηκαν να περάσουν οκτώ και πλέον μήνες για να ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος στέγασης και επανένταξης αστέγων σε όλη τη χώρα που στοχεύει στη στέγαση 1.200 αστέγων, καθώς και την εργασιακή ένταξη του 40% απ' αυτούς.

Η αρχή γίνεται στο Ηράκλειο και από τους εμπλεκόμενους φορείς του τοπικού σχεδίου δράσης "ΑΝ-ΟΙΚΩ", με τους πρώτους έξι δικαιούχους να στεγάζονται σε σπίτια που πρόσφατα νοικιάστηκαν.

Ο κ. Απόστολος είναι ένας από τους ωφελούμενους ο οποίος θα μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς για έναν χρόνο, όσο δηλαδή θα ισχύσει το επίμαχο πρόγραμμα-ανάσα.

Εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη χρονοβόρα αυτή διαδικασία και ελπίζει να σταθεί τυχερός σε ότι αφορά στο ζήτημα της απασχόλησης.

Την  ίδια ώρα καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση στέγης στους υπόλοιπους 4 μεμονωμένους δικαιούχους καθώς και σε 7 οικογένειες, ενώ παράλληλα το Επιμελητήριο απευθύνει κάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο για την εργασιακή ένταξη των αστέγων.

Το πρόγραμμα για τους αστέγους στηρίζεται σε δύο πυλώνες.

Ο ένας αφορά τη στέγαση και συγκεκριμένα τη κάλυψη ενοικίου, δαπάνες οικοσυσκευής, δαπάνες κάλυψης καθημερινών αναγκών και άλλες ανάγκες ενώ ο δεύτερος πυλώνας αφορά τη εργασιακή ένταξη των αστέγων ώστε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 258.600 ευρώ ενώ φορέας διαχείρισης είναι ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News