Ειδήσεις

Βαρουφάκης: Διαψεύδει τον Καμμένο περί συμμετοχής σε fund

Διαψεύδει κατηγορηματικά τους χθεσινούς υπαινιγμούς του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, στη ΔΕΘ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για τη συμμετοχή του σε fund, τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και οπουδήποτε αλλού.

Όπως απάντησε ο κ. Βαρουφάκης μέσω Twitter, «όποιος αποδείξει ότι έχω δουλέψει έστω για 1' σε fund (κι όχι μόνο στη NY) κερδίζει Yamaha XJS, μοντ. 2010 - αυτήν έχω αυτή προσφέρω ως δώρo».

Ο κ. Βαρουφάκης βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Καμμένου για το ρόλο που διαδραμάτισε στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι από τις προτάσεις του θα αποκόμιζαν κέρδη κάποια Funds στα οποία εργαζόταν ο ίδιος παλιότερα.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. εμφανίστηκε προβληματισμένος, όπως δήλωσε, όταν «ο Βαρουφάκης μετέφερε σε εμάς την πρόταση Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και σε αντάλλαγμα μια γενναία χρηματοδότηση και μείωση του χρέους. Όταν το άκουσα, στην αρχή είπα ότι ήταν ένα αστείο του Βαρουφάκη.

Τελικά, φαίνεται ότι είχε πειστεί και ίδιος πως αυτή ήταν η λύση. Από την πρόταση Σόιμπλε είχε να κερδίσει ο ίδιος ο Σόιμπλε και κάποιες χώρες από τη Βόρεια Ευρώπη. Από αυτή την πρόταση είχαν να κερδίσουν βέβαια και κάποια fund στην Αμερική, για τα οποία παλαιότερα εργαζόταν ο κ. Βαρουφάκης».

Σχόλια