Ειδήσεις

Θάνου: "Ουδέποτε τέθηκε θέμα φορολογίας της Εκκλησίας"

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα φορολογίας γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας», δήλωσε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, μετά τη συνάντησή της με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

«Είναι χαρά και τιμή μου, θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω και τις ευχές της Εκκλησίας, οι οποίες θα βοηθήσουν, οπωσδήποτε, αυτό έργο, το βαρύ, το οποίο επωμιστήκαμε. Ωστόσο, αν και η η επίσκεψή μου στον Μακαριώτατο είναι εθιμοτυπική και είχε προγραμματισθεί, ήδη, από την ανάληψη των καθηκόντων μου, θα ήθελα, δεδομένης της ευκαιρίας, να διευκρινίσω ότι ουδέποτε από την κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας», υπογράμμισε η κ. Θάνου. Παράλληλα δήλωσε πως η «κυβέρνηση αυτή είναι υπηρεσιακή και δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητες».

Η κ.Βασιλική Θάνου έκανε αναφορά και στο ζήτημα του μεταναστευτικού - προσφυγικού, καθώς ενημέρωσε και τον αρχιεπίσκοπο, ότι «η κυβέρνηση έδωσε όλες τις δυνάμεις της για να μπορέσει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για την αποσυμφόρηση των νησιών που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα και με τα μέτρα που λαμβάνονται ελπίζει πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ικανοποιητική επίλυση του ζητήματος».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφρασε την ευχαριστία του για την επίσκεψη της πρωθυπουργού και της ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο της.

Σχόλια