Ειδήσεις

Πρωτοψάλτη: "Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας"

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Τουρισμού παρέλαβε σε μία ειδική εκδήλωση η υπηρεσιακή υπουργός Άλκηστις Πρωτοψάλτη, από την απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργό Έλενα Κουντουρά.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για την ανάληψη του πόστου της υπηρεσιακής υπουργού, ενώ τόνισε ότι «ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας», προσθέτοντας: «Θα συνεχίσω να κάνω για την Ελλάδα αυτό που κάνω 40 χρόνια μέσα από τη μουσική και την τέχνη μου». Όπως είπε, αυτό που θα κάνει δε θα είναι εικονική πραγματικότητα και ευχήθηκε να σχηματιστεί σύντομα νέα κυβέρνηση.

Τέλος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έδωσε τα συγχαρητήρια για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα στον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή που της ζητήθηκε να βοηθήσει την πατρίδα.

Από την πλευρά της, η απερχόμενη υπουργός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του υπουργείου Τουρισμού το προηγούμενο διάστημα.

«Το αποτέλεσμα ήταν θετικό», ανέφερε η κ. Κουντουρά, εστιαζόμενη στις προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, που καρποφόρησαν όπως είπε, στην κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, στο νέο πλαίσιο κατάταξης των καταλυμάτων αλλά και στο ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων.

Ειδικά σε αυτό το σκέλος, η κ. Κουντουρά σημείωσε ότι «ξεμπλόκαραν επενδύσεις 1 δισ. ευρώ που λίμναζαν».

Για την τρέχουσα χρονιά, η κ. Κουντουρά τόνισε ότι αναμένεται νέο ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα και προσδιόρισε το νούμερο αυτό στα 26 περίπου εκατομμύρια τουρίστες. «Πολύ ενθαρρυντικό για τη φετινή χρονιά είναι το γεγονός ότι τα τουριστικά έσοδα θα είναι κατά 1 δισ. ευρώ αυξημένα σε σχέση με πέρυσι», ανέφερε.

Σχόλια