Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: "Ο Τσίπρας είναι loser της διαπραγμάτευσης"

Την επίθεση του στο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, σχολιάζοντας αναφορικά με τους φόρους, το τρίτο μνημόνιο και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Η μετάθεση πληρωμής των φόρων έγινε για πολιτικούς λόγους. Είναι άλλη η ψυχολογία του πολίτη όταν έχει στο μυαλό του τι πρέπει να πληρώσει και άλλη όταν τελικά έρχονται τα ραβασάκια της εφορίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2014 προέβλεπε 2,9% ανάπτυξη για το 2015 και 3,7% ανάπτυξη για το 2016. Σήμερα στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθούμε με ύφεση 3% το 2015 και ύφεση 1,1% το 2016. Είναι μια διαφορά 10%», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το Μνημόνιο ως προς τις διαρθρωτικές αλλαγές είναι ένα κείμενο φιλελεύθερου πραγματισμού, το οποίο δεν έχω καμία δυσκολία στη μεγάλη του πλειοψηφία να το υπηρετήσω. Για εμάς η εφαρμογή του μνημονίου δεν είναι ελιγμός. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς μπορούμε γρήγορα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, ενώ αν σχηματίσει Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει τις ίδιες παλινωδίες από την επόμενη κιόλας μέρα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε πως «ο μόνος τρόπος για να επαναδιαπραγματευθείς είναι να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις. Τα διαρθρωτικά μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν ενώ στο δημοσιονομικό σκέλος έχουμε περιθώρια ελιγμών καταθέτοντας μια σειρά ισοδυνάμων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα». Ταυτόχρονα πρόσθεσε: «Εγώ εισηγούμαι να αυξηθεί η φορολογία στα τσιγάρα αντί να αυξάνουμε τη φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Περιθώρια ισοδυνάμων υπάρχουν».

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «ένα πράγμα που έκανε πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς τους επτά μήνες είναι να διεκπεραιώνει υπηρεσιακές αλλαγές και πελατειακές διευθετήσεις όσον αφορά στα ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Είδα πόσα πολλά από τα όχι που είπα ως Υπουργός έγιναν ναι. Η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε; Είναι πολύ αμφίβολο. Τα αποτελέσματα της οικονομίας δείχνουν ακριβώς το αντίθετο».

Ολοκληρώνοντας, «το ζήτημα της αξιοπιστίας είναι μείζον θέμα. Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά από ποιους μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα το πρόγραμμα που ψηφίστηκε; Ο κ. Τσίπρας είναι loser της διαπραγμάτευσης. Έπαιξε και έχασε. Δυστυχώς δεν έχασε μόνος του, έχασε και η Ελληνική οικονομία μαζί», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια