Ειδήσεις

Μπακογιάννη: "Έγκλημα Τσίπρα οι εκλογές και το εγώ ή κανείς"

«Έγκλημα το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί με άλλα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της σήμερα το πρωί σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.

«Σημαίνει το "εγώ ή κανείς;", "εγώ ή νέες εκλογές"; Είναι αυτό το νέο ήθος, η νέα αντίληψη;» ανέφερε η κ.Μπακογιάννη προσθέτοντας ταυτόχρονα πως «δεν υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη ευθύνης ενός πρωθυπουργού από αυτή τη θέση». «Όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά σε δυσκολίες και η Ελλάδα πήγαινε σε άτακτη χρεοκοπία, η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι υβριζόμενα μέχρι πρότινος κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη και πήραν και την ευθύνη της ψήφου τους».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας δυσκολεύτηκε στη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha την Τετάρτη να εξηγήσει γιατί θέλει τις εκλογές, αλλά κατέληξε ότι έχει εσωκομματικό πρόβλημα».

«Ποιος πολιτικός σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θα έλεγε έχω χώρα σε capital controls, έφερα μνημόνιο, μού το ψήφισε η αντιοπολίτευση, το υπέγραψα, θα το εφαρμόσω αλλά δεν το πιστεύω και όλα αυτά με άνεση σαν να μιλούσε στο σαλόνι του σπιτιού του και να μην αφορούσαν 11 εκατομμύρια Έλληνες, είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά» υποστήριξε η κ.Μπακογιάννη.

Ταυτόχρονα η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμά πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 36% «όταν υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα σήμερα έχει υπογράψει μνημόνιο, δεν έχει συνομιλητή, δεν ξέρει σε ποιον απευθύνεται. Και τη σοβαρότητα και αξιοπιστία που πληρώσαμε εμείς, σήμερα έχουμε το πλεονέκτημα να μπορούμε να την επικαλεστούμε».

«Η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με όλους και αν θα μπορούσαμε να είχαμε ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι το καλύτερο δυνατό». Παράλληλα εξέφρασε τη συμφωνία της με τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι «δεν μπορεί ένα κόμμα να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές για τη χώρα μόνο του» προσθέτοντας πως «την αλαζονεία του Τσίπρα την είχαμε και εμείς παλιά αλλά μάθαμε από τα λάθη μας».

Για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η κ.Μπακογιάννη σημείωσε πως «έχει συσπειρώσει τους πάντες στη ΝΔ, ότι είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος, κιμπάρης και ντόμπρος και δεν προκαλεί αρνητικά αντανακλαστικά». Παρατήρησε βέβαια πως «υπάρχει μια κριτική, ότι καμία φορά λέει καμιά κουβέντα παραπάνω και είναι λίγο λαϊκός. Αυτός είναι ο Βαγγέλης. Κανένας δεν έχει βρεθεί να τον κατηγορήσει ότι δεν σου λέει αυτό που σκέφτεται».

Σχόλια