Ειδήσεις

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων ο 25χρoνος από τα Χανιά, που το βράδυ της Κυριακής πυροβόλησε τραυματίζοντας πολύ σοβαρά σε μπαρ της πόλης έναν 24χρονο.

Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση-αστραπή και παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί η εντύπωση ότι αυτό θα γίνει την Παρασκευή, στις 7 το πρωί σήμερα Πέμπτη αστυνομικοί της Ασφάλειας οδήγησαν στα δικαστήρια τον 25χρονο κατηγορούμενο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η απολογία του διήρκεσε περίπου δύο ώρες και αμέσως μετά, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ως προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης Γιώργο Περράκη, ο 25χρονος αρνείται πως είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 24χρονο: «Η πράξη διαπράχτηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Ο κατηγορούμενος εκφράζει τη συντριβή του και τη μετάνοια για αυτό που έγινε και εύχεται για την αποκατάσταση της υγείας του 24χρονου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως το τραύμα στο κεφάλι του 24χρονου δεν προήλθε από απευθείας βολή, αλλά από εξοστρακισμό σφαίρας, ισχυρισμός ο οποίος θα ερευνηθεί από την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο κ. Περράκης τόνισε πως «πρέπει όλες οι πλευρές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί η ηρεμία ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Δηλαδή να μην υπάρξει συνέχεια και ολοκληρωτική καταστροφή και των δύο πλευρών».

Σχόλια