default-image

Κηδεία-υπερπαραγωγή για Iταλό μαφιόζο με στοιχεία από... "Νονό"

Κόσμος
Κηδεία-υπερπαραγωγή για Iταλό μαφιόζο με στοιχεία από... "Νονό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η κηδεία-υπερπαραγωγή του 65χρονου μαφιόζου Βιτόριο Καζαμόνικα, ο οποίος ήταν ισχυρό μέλος οικογενείας που, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ευθύνεται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, χρηματικούς εκβιασμούς, τοκογλυφία και διακίνηση ναρκωτικών.

Η κηδεία του 65χρονου, που έγινε στην εκκλησία San Giovanni Bosco στα περίχωρα της Ρώμης, θύμιζε σκηνή από τις ταινίες "Νονός" του Κόπολα, ενώ μάλιστα είχε και το αντίστοιχο soundtrack.

Στην είσοδο της εκκλησίας τοιχοκολλήθηκαν αφίσες με το νεκρό ντυμένο με άσπρα ρούχα, σαν τον Πάπα, και τη φράση «είσαι ο νέος βασιλιάς της Ρώμης, τώρα πρέπει να κατακτήσεις τον ουρανό», ενώ το φέρετρο μεταφέρθηκε στο ναό με πολυτελή άμαξα με άλογα και την ώρα που έμπαινε στην εκκλησία ένα ελικόπτερο πετούσε ροδοπέταλα και τριαντάφυλλα στο γύρω χώρο.

Τα βίντεο από την κηδεία του Vittorio, ο οποίος θεωρούνταν ένας από τους νονούς της νύχτας με διασυνδέσεις με τη μαφία, θυμίζουν χολιγουντιανή υπερπαραγωγή και κάνουν το γύρο του διαδικτύου, κάτι που δεν αρέσει στους Ιταλούς, καθώς δεν αρέσκονται καθόλου στο να βλέπουν αυτή την επίδειξη κύρους και χλιδής από τον υπόκοσμό τους να γίνεται μπροστά στα μάτια όλων.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, ζήτησε από το νομάρχη της Ρώμης να του παρουσιάσει μια αναλυτική έκθεση σχετικά με το συμβάν, ενώ ο ιερέας, που τέλεσε την κηδεία, δήλωσε ότι δε γνώριζε ποιος ακριβώς ήταν ο νεκρός, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε και ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, όπως και ο Ματέο Ορφίνι, πρόεδρος του κεντροαριστερού "Δημοκρατικού Κόμματος" του πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News