Ειδήσεις

Ο Δήμος Μαλεβιζίου διαμαρτύρεται για το τηλεοπτικό σήμα

Με αφορμή την απρόσμενη και ξαφνική διακοπή του τηλεοπτικού σήματος ανήμερα της εορτής της Παναγίας σε όλη σχεδόν την ανατολική Κρήτη, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση των κατοίκων του Δήμου, για την πλημμελή έως σχεδόν ανύπαρκτη τηλεοπτική κάλυψη των οικισμών του Μαλεβιζίου, σε ποσοστό που αγγίζει σχεδόν το 50% της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου.

Δυστυχώς, μετά την ψηφιοποίηση του τηλεοπτικού σήματος, η περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου βρέθηκε ξαφνικά χωρίς τηλεόραση! Ολόκληροι οικισμοί όπως είναι η Δαμάστα, το Μάραθος, ο Κρουσώνας, η Αχλάδα, το Φόδελε, κ.α. δεν έχουν καθόλου σήμα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες, να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι οι κάτοικοι δικαιολογημένα να διαμαρτύρονται και ο Δήμος Μαλεβιζίου, ενώ δεν έχει καμία σχετική υποχρέωση, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την εξυπηρέτησή τους καλώντας ιδιώτες ηλεκτρονικούς για να στήσουν κατά τόπους αναμεταδότες. Με τον τρόπο όμως αυτό, ο Δήμος Μαλεβιζίου επιβαρύνεται με σημαντικά ποσά, ενώ το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται ως πενιχρό, αφού το τηλεοπτικό σήμα είναι αδύναμο και δεν καλύπτει αποτελεσματικά τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια.

Σήμερα, οι κάτοικοι του Μαλεβιζίου έχουν αγανακτήσει και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ζητάει με επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, την Υφυπουργό παρά το Πρωθυπουργό και Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ελευθέριο Κρέτσο, την DIGEA και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να εξασφαλίσουν το αναγκαίο τηλεοπτικό σήμα σε ολόκληρο το Δήμο Μαλεβιζίου, άμεσα!

Σχόλια