Ειδήσεις

ΠτΔ:"Δε νοείται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και Ελλάδα χωρίς Ευρώπη"

Νέο μήνυμα ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, και ότι Ευρώπη δε νοείται χωρίς την Ελλάδα απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Τήνο, μιλώντας μετά το πέρας της λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας, από τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης, μέχρι το λιμάνι του νησιού.

Ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας επισήμανε ακόμη, σύμφωνα με το skai.gr, την ανάγκη για εθνική ενότητα στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η χώρα. «Οφείλουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να διανύσουμε τον ανηφορικό, πλην όμως ελπιδοφόρο, δρόμο του εθνικού μας μέλλοντος. Το δρόμο που χάραξαν, ούτως ή άλλως, οι αγώνες και το πνεύμα των προγόνων μας προσδίδοντας στη Δύση, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τ' ανεξίτηλα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρατήρησε ακόμη ότι η πραγματική Ευρώπη κατάγεται από τον ελληνικό πολιτισμό και τη δημοκρατία. «Ευρώπη δεν υπάρχει χωρίς Ελλάδα, και Ελλάδα δεν υπάρχει χωρίς Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα αγωνιστούμε μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς για να μπορέσουμε να γυρίσουμε και πάλι στις πραγματικές ρίζες της Ευρώπης της δημοκρατίας του ανθρωπισμού και της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «ελπίζουμε η 15η Αυγούστου αυτού του έτους να είναι η αρχή μιας νέας πορείας για την πατρίδα μας, τα νέα είναι καλά σήμερα και ελπίζουμε με την ευλογία της υπερμάχου στρατηγού Παναγίας να περάσουμε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση των τελευταίων ετών».

Αναγορεύθηκε επίτιμος δημότης της Πάρου

Το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο, έφτασε στην Πάρο με τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "Έλλη".

Στο Δημαρχείο του νησιού, οπού έγινε και η τελετή της αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη, τον υποδέθηκε και τον προσφώνησε ο δήμαρχος της Πάρου. Στην τελετή παρών ήταν και ο Μανώλης Γλέζος, στον οποίο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του.

Στη συνεχεία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Παροναξίας και παρακολούθησε το Μέγα Εόρτιο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην Τήνο όπου με πυραυλάκατο του Π.Ν. πήγε στο σημείο βύθισης του καταδρομικού "Έλλη" και έριξε στεφάνι στη μνήμη των εκεί πεσόντων.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας της Τήνου, όπου θα παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

Σχόλια