Ειδήσεις

Ποτάμι:"Να εγκαταλείψει ο Τσίπρας τις εφηβικές συμπεριφορές"

Επιφυλάξεις για τη συμφωνία εκφράζει το Ποτάμι που δηλώνει παρ' όλα αυτά διατεθειμένο να ψηφίσει το νέο μνημόνιο προκειμένου να κρατηθεί η χώρα στον πυρήνα της Ευρώπης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη συμφωνία που φαίνεται πως επετεύχθη με τους εταίρους και η οποία παίρνει το δρόμο προς τη Βουλή, αναφέρει τα εξής:

«Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές μας δεν είναι αυτή που θέλουμε. Αντιθέτως, είναι μια συμφωνία χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες. Όμως, το Ποτάμι από το Φεβρουάριο χωρίς μισόλογα είχε πει ότι αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Αυτό λέμε και τώρα. Δε συμφωνούμε στις παρασκηνιακές προσπάθειες ξένων αλλά και ντόπιων "κύκλων" που θέλουν να αναβληθεί η συμφωνία και αντί αυτής να υπάρξει δάνειο-"γέφυρα" μόνο για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες. Η αβεβαιότητα πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Έχουμε επίγνωση ότι η αμφιταλάντευση του κ. Τσίπρα όλους αυτούς τους μήνες κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας. Έχουμε επίγνωση ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε επίγνωση ότι τα Μνημόνια αν δε συνοδευτούν από μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Κυρίως, όμως, έχουμε επίγνωση ότι η χώρα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης».

Τέλος, το Ποτάμι καλεί στην ανακοίνωσή του τον κ. Τσίπρα «να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές ("δεν θέλω αλλά τι να κάνω;") και να υπερασπιστεί τη συμφωνία που ο ίδιος φέρνει», επισημαίνοντας πως «η χώρα έχει μπροστά της ένα δύσκολο φθινόπωρο και ελπίζουμε όλοι να φερθούν με υπευθυνότητα».

Σχόλια