Ειδήσεις

Ανακήρυξη Αιμίλιου Σολωμού ως επίτιμου Δημότη Αγ. Νικολάου

Στην ανακήρυξη του κ. Αιμίλιου Σολωμού - (καθηγητή Ιστορίας, Εκτελεστικού αντιπροέδρου του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και διευθυντή της Έδρας της UNESCO του ιδίου Πανεπιστημίου), ως επίτιμου δημότη της πόλης - προχώρησε ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλιανών "Ο Κέραμος", και τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Κοινότητας.

Η σχετική βράβευση, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Π.Σ. Καστελλιανών Φουρνής προς τιμή του μεγάλου εθνάρχου στον αύλειο χώρο του σχολείου, με θέμα: "Ελευθέριος Βενιζέλος, οραματιστής & πραγματοποιός/Η επικαιρότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου", εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κέραμος" - ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας κ. Γεώργιο Μαυροειδή, αλλά και τον κ. Αιμίλιο Σολωμού σημερινό καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και διευθυντή της έδρας της UNESCO, μεταξύ άλλων τόνισε: «Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, προχωρήσαμε το Σάββατο 8 Αυγούστου σε μια λιτή τελετή, στην ανακήρυξη του καθηγητή κ. Δημήτριου Σολωμού, σε επίτιμο δημότη Αγίου Νικολάου».

Όπως ανέφερε «πρόκειται για έναν εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό-για ένα καλό φίλο του αδελφού Δήμου Αγίου Δομετίου που σέβεται, αγαπά και τιμά τον τόπο μας, τους ανθρώπους του και συμμετέχει με πολλή προθυμία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής! Χαιρόμαστε», πρόσθεσε, «που η ενέργεια μας αυτή, γίνεται μετά από πρόταση της τοπικής κοινωνίας του Καστελλίου Φουρνής, η οποία ουσιαστικά υπέβαλλε το σχετικό αίτημα στον Δήμο Αγίου Νικολάου, και έρχεται να συμπορευτεί με τον στόχο της δημοτικής Αρχής, που βρίσκει σήμερα, έναν ακόμα σύμμαχο στην υπόθεση της υποψηφιότητας της Σπιναλόγκας στα μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της OUNESCO, μέσα από την Εθνική Επιτροπή της Κύπρου αλλά και τις προσωπικές γνωριμίες και επαφές του καθηγητού κ. Σολωμού».

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι κ.κ. Σολωμού, Μαυροειδής, στο δήμο, ο δήμαρχος προσέφερε στον τιμώμενο καθηγητή, το βιβλίο της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Σχόλια