Ειδήσεις

"Η τρόικα ζητά την επαναφορά 5 ευρώ στα νοσοκομεία"

Στις διαπραγματεύσεις και στην προσπάθεια του κλεισίματος συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός υγείας αποκάλυψε πως η τρόικα ζητάει μια σειρά από προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα έκανε λόγο για ισοδύναμα μέτρα από την μεριά του υπουργείου, που ανέρχονται στα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Υπογράμμισε ωστόσο πως στις προθέσεις τόσο του ίδιου, όσο και του υπουργείου είναι να μην επανέλθει το μέτρο του εισιτηρίου, καθώς το διοικητικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας θα είναι μεγαλύτερο.

Ο κ.Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στις δηλώσεις, που έκανε πριν λίγες ημέρες αναφορικά με το σχέδιο για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο και την «ποινή», εκείνων των οποίων δεν τις κάνουν και νοσούν. Διευκρίνισε πως η δήλωση του αυτή για τις εξετάσεις για τον καρκίνο έχουν ως βάση το κίνητρο και όχι την τιμωρία, καθώς και ότι οι προληπτικές εξετάσεις μπορούν να προλάβουν πολλές μορφές καρκίνου.

Σε ότι αφορά τις προκηρύξεις για τις προσκλήσεις των γιατρών, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι έχουν πάει στον ΑΣΕΠ.

Για τις εξετάσεις των ανασφάλιστων, ο ίδιος επισήμανε ότι το υπουργείο έχει πρόγραμμα για 60.000 άτομα και προσήλθαν μόνο 7.000 άτομα.

«Και οι ανασφάλιστοι θα κάνουν τους προληπτικούς ελέγχους» ξεκαθάρισε ο υπουργός υγείας.

Σχόλια