default-image

"Γιορτή του Εφτάζυμου" το Σάββατο στην Κασταμονίτσα

Πολιτισμός
"Γιορτή του Εφτάζυμου" το Σάββατο στην Κασταμονίτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «γιορτή του εφτάζυμου» πραγματοποιείται το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 στην Κασταμονίτσα, στις 21:30, με την συνδιοργάνωση της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου και την οργάνωση του Μορφωτικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Κασταμονίτσας.

Σύμφωνα με την διοίκηση του συλλόγου, «πρόκειται για μια γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση και στις γεύσεις του παρελθόντος προσπαθώντας να διατηρήσουμε απαράλλακτες  τις συνήθειες και τις συνταγές των χρόνων εκείνων. Οι ξυλόφουρνοι που δεσπόζουν στο χωριό μας ανάβουν εκείνη την ημέρα καθώς και την προηγούμενη περιμένοντας να φουρνίσουν το μυρωδάτο ζυμωτό εφτάζυμο, που για να ζυμωθεί απαιτεί πολύ κόπο και μεράκι.

Κάθε επισκέπτης μπορεί να σταθεί τυχερός και να επισκεφθεί κάποιο νοικοκυριό που ζυμώνει για να προσφέρει το ψωμί του στην «Γιορτή του Εφτάζυμου» και να μυηθεί ο ίδιος στην διαδικασίας παραγωγής του.  

Το πρόγραμμα του πολιτιστικού μας συλλόγου περιλαμβάνει και ένα σύνολο άλλων εκδηλώσεων που στοχεύουν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, στη γνωριμία με τον τόπο μας καθώς και στην ανάπτυξη του εθελοντισμού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News