Ειδήσεις

Προσοχή λόγω καύσωνα στο δρυμό της Σαμαριάς

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, όπως ενημερώνει η ΕΜΥ.

Προς αποφυγήν κάθε ατυχούς γεγονότος, η Διεύθυνση Δασών Χανίων συμβουλεύει τους επισκέπτες ότι: Θα πρέπει να λάβουν επιπλέον μέτρα για την προστασία τους, με στόχο την αποφυγή περιστατικών ηλίασης και θερμοπληξίας (ελαφρά ρούχα, καπέλο, άφθονο νερό κ.λπ.). Η διάσχιση του φαραγγιού θα πρέπει να αποφεύγεται από ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, τα τουριστικά γραφεία παρακαλούνται να ενημερώνουν τους πελάτες τους για τις καιρικές συνθήκες και τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο φαράγγι, καθώς και τις προϋποθέσεις καλής φυσικής κατάστασης που απαιτεί η διάσχισή του.

Επίσης, όπως τονίζει, θα πρέπει να αποτρέπεται η είσοδος σε επισκέπτες που παρουσιάζουν κάποιο ιατρικό πρόβλημα, το οποίο δυσχεραίνει τη διέλευσή τους και σε κάθε περίπτωση να γίνεται γνωστό πως η επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό γίνεται με αποκλειστικά προσωπική ευθύνη του επισκέπτη.

Σε περίπτωση που ο επισκέπτης παρουσιάσει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, ο συνοδός-ξεναγός θα πρέπει να αναφέρει το πρόβλημα στους φύλακες και να παραμείνει ως συνοδεία του μέχρι την έξοδο του φαραγγιού, όπου θα φροντίσει και για τη μεταφορά του στον τόπο προορισμού του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια