default-image

Λαϊκή Στάση Πληρωμών: Παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο

Κρήτη
Λαϊκή Στάση Πληρωμών: Παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών ήταν παρούσα στο χώρο του Ειρηνοδικείου την Τετάρτη 22 Ιουλίου, μαζί με μέλη του κινήματος "Όχι μέχρι τέλους", οι οποίοι συμμετείχαν σε συνέλευση που διεξήχθη αργότερα μαζί με πολίτες από το Σύλλογο Αλληλεγγύης Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ). Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί στην είσοδο του Ειρηνοδικείου δε θα διεξάγονταν πλειστηριασμοί από 21 έως 31 Ιουλίου 2015 με απόφαση της κυβέρνησης.

Συζητήθηκε η τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι επιπτώσεις αυτής στους δανειολήπτες και πάρθηκαν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις σε παγκρήτιο επίπεδο.

«Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών καταδικάζει την υπερψήφιση του νέου κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από την παρούσα Βουλή, η οποία "νομοθετεί" χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και κατά παρέκκλιση του Συντάγματος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Ο νόμος αυτός, όπως και στο σύνολό τους τα μνημόνια, αποτελούν ευθεία παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και κατ' επέκτασιν του διεθνούς δικαίου», διευκρινίζει, ενώ καλεί «το λαό στις επάλξεις, οι νόμοι αυτοί δεν πρέπει να εφαρμοστούν από κανέναν Έλληνα και καμία Ελληνίδα, στην πράξη».

Τονίζει δε ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας και από την στιγμή της επανέναρξης των πλειστηριασμών, θα είμαστε εκεί για να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια υφαρπαγή της περιουσίας των πολιτών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News