Ειδήσεις

Σητεία: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για πάνω από 500 άτομα

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ζήρο και στην Σητεία, από τους Γιατρούς του Αιγαίου - ΠΑΓΝΗ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας και τους γιατρούς του ΓΝ - ΚΥ Σητείας. Περισσότεροι από 500 πολίτες εξετάστηκαν το διήμερο 27-28 Ιουνίου, σε 16 διαφορετικές ειδικότητες, όπως καρδιολογική, γυναικολογική, οδοντιατρική, παθολογική, ορθοπεδική, πνευμονολογική, κ.ά.

Όπως ανακοινώθηκε. «οι Γιατροί του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ σε συνεργασία με  τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας και γιατρούς του ΓΝ-Κ.Υ. Σητείας, πραγματοποίησαν δωρεάν ιατρικό πληθυσμιακό έλεγχο το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 στη Ζήρο και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στη Σητεία.

Στην πρώτη επίσκεψη, που έγινε στη Ζήρο είχαν ήδη προετοιμαστεί οι κατάλληλες υποδομές από την Πρόεδρο του Τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής. Τη δεύτερη ημέρα ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΓΝ-ΚΥ Σητείας.

Η ανταπόκριση των «Γιατρών του Αιγαίου» ήταν άμεση και ουσιαστική με την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτουν από τις πολυάριθμες ιατρικές επισκέψεις - εξορμήσεις που πραγματοποιούν στα νησιά και στα απομακρυσμένα χωριά της Κρήτης.

Συνολικά τις δυο ημέρες στη Ζήρο και Σητεία, πραγματοποιήθηκαν από ιατρικό κλιμάκιο 16 διαφορετικών ειδικοτήτων, με τη βοήθεια νοσηλευτών, 505 εξετάσεις, εκ των οποίων 374 κλινικές και 121 εργαστηριακές, ενώ οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να εξετασθούν σε 16 εξειδικευμένα ιατρεία: οδοντιατρικό, καρδιολογίας, οφθαλμολογίας, γυναικολογικό, κυτταρολογικό, παθολογικό, ενδοκρινολογικο-διαβητολογικό, ορθοπεδικό, παιδο ορθοπεδικό, νευρολογικό, πνευμονολογικό, Γενικής Ιατρικής, Παιδιατρικό, Χειρουργικό, Αγγειοχειρουργικό και ΩΡΛ.

Η ως άνω ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, το Δήμο Σητείας και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας ΤΕΙ Κρήτης, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στη Σητεία από 26-28 Ιουνίου 2015 με θέμα: «Διατροφή και Ευεξία. Πρόλαβε το Διαβήτη ΤΩΡΑ» και της δράσης Ανοιχτό Νοσοκομείο 2015».

Σχόλια