Ειδήσεις

Στο δρόμο της δικαιοσύνης τα αμαρτωλά δάνεια της Αγροτικής

Τα αμαρτωλά δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας μπαίνουν στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών οι οποίες έχουν στα χέρια τους πορίσματα φωτιά για 1300 περίπου δάνεια τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν προκαλέσει ζημιά προς το δημόσιο που αγγίζει ακόμη και τα 5 δισ. ευρώ. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανοιχτεί πάνω από 20.000 φάκελοι της περιόδου 2000 έως 2012 για να εντοπιστούν στοιχεία για όσους έλαβαν παράνομα δάνεια.

Αιχμηρή ήταν η ανακοίνωση του υπουργού καταπολέμησης της διαφθοράς κ. Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι τεκμηριώνεται και η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ αλλά και όσων έλαβαν παράνομα τα δάνεια αυτά με τι πληροφορίες να αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν και συλλήψεις για την υπόθεση αυτή

«Με την ποινική έρευνα που θα ακολουθήσει θα αποκαλυφθεί ολόκληρο το παγόβουνο και τότε θα γίνει σε όλους σαφές ότι το σκάνδαλο της ΑΤΕ δεν είναι απλά και μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά πρωτίστως και κυρίως ένα διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο, που βαρύνει όλους σχεδόν εκείνους που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας», τονίζει ο κ. Νικολούδης.


Το Μέγαρο Μαξίμου βάζει τώρα στο επίκεντρο υποθέσεις φοροδιαφυγής και σκανδάλων, ενώ πραγματοποιήθηκε και σχετική σύσκεψη για τις προτεραιότητες με κυβερνηντικά στελέχη να αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν τα δημόσια έργα και οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Νικολέτα Σφακιανάκη

Σχόλια