Ειδήσεις

Επίσκεψη Μητροπολίτη Αυστρίας στο Δ. Αγίου Νικολάου

Το Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, επισκέφθηκε, μετά από πρόσκληση του δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος συνοδευόμενος από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου κ. Τίτο Ταμπακάκη.  

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εξήρε την προσωπικότητα του κ. Αρσενίου δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον τόπο, απ' όπου κατάγεται - Γέργερη Ηρακλείου -, και το αποδεικνύει καθημερινά. Μέχρι σήμερα από εκεί από όπου εκλήθη - από το Οικουμενικό Πατριαρχείο - να ποιμάνει την Μητρόπολη της Αυστρίας, έχει βοηθήσει ιδιαίτερα στην προβολή της Κρήτης. Μάλιστα πριν δύο χρόνια κατόπιν δικών του ενεργειών επισκέφθηκε τον τόπο μας, ομάδα αρχιερατικών επιτρόπων της Καθολικής Αρχιεπισκοπής της Βιέννης, καθώς και δημοσιογράφοι από την Αυστρία, ενώ όπως μας γνωστοποίησε, τον επόμενο Σεπτέμβριο προγραμματίζεται επίσκεψη 1.000 ακόμα ατόμων στην Κρήτη».

Ο Σεμασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, είναι ένας άνθρωπος δραστήριος που ενδιαφέρεται για το ποίμνιο του - την προώθηση των ζητημάτων της εκκλησίας αλλά παράλληλα δεν ξεχνάει να στηρίξει με τον τρόπο του την γενέτειρα του την Κρήτη και τη Μητέρα Εκκλησία.

Σχόλια