Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: "Ναι μέχρι να περάσουν τα μέτρα"

«Η στήριξη της Κυβέρνησης θα σταματήσει την ημέρα, που θα ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα και η συμφωνία», υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα.

Ο κ.Μητσοτάκης μεταξύ των άλλων υποστήριξε πως «η πλειοψηφία της κοινωνίας θέλει Κυβέρνηση εθνικού σκοπού, όμως δεν το θέλει ο κ. Τσίπρας. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο με βάζει σε έντονο προβληματισμό. Νομίζω πως τελικά ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να κυβερνήσει αλλά θέλει να κάνει εκλογές. Με τι αφήγημα θα οδηγήσει ο κ. Τσίπρας τη χώρα σε εκλογές; Τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός σέρβιρε ένα μεγάλο παραμύθι στον Ελληνικό λαό. Η λογική ότι μπορεί να διχάσει ο κ. Τσίπρας τον Ελληνικό λαό σε βολικούς μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς έπαψε πια να υφίσταται».

«Το μνημόνιο θα αρχίσει να δείχνει τα δόντια του όταν έρθουν τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορίας και του ΕΝΦΙΑ. Ίσως γι' αυτό να βιάζεται να κάνει εκλογές. Η στήριξη της Κυβέρνησης θα σταματήσει την ημέρα που θα ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα και η συμφωνία. Αντιπολίτευση που την ίδια ώρα είναι και συγκυβέρνηση αλά καρτ να την ξεχάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σταθήκαμε στο ύψος των Ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων και κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διασπασμένο κόμμα. Δεν μπορεί οι δραχμολάγνοι να συνυπάρχουν με τους πιο μετριοπαθείς. Αλλά και οι πιο μετριοπαθείς έχουν αποδείξει πως είναι ανίκανοι να υλοποιήσουν αυτήν τη συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ένας υπουργός που γνωρίζει καλά το χαρτοφυλάκιό του μπορεί να πετύχει πολλά στη διαπραγμάτευση. Προσωπικά είχα το θάρρος να διαπραγματευθώ ο ίδιος με την τρόικα. Κάποια στιγμή πρέπει να θέσουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος υπουργός. Θα έπαιρνε κανείς στην επιχείρησή του τον κάθε τυχαίο σε διευθυντική θέση;»

Για το διακύβευμα όχι μόνο των πιθανών εκλογών το φθινόπωρο αλλά και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, για το μέλλον της ηγεσίας, αναφέρθηκε περαιτέρω ο κ.Μητσοτάκης, σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή.

«Οι εκλογές θα είναι ένα τεράστιο σφάλμα εάν δεν έχει πρώτα υπογραφεί το επόμενο πρόγραμμα γιατί ακόμα και σήμερα είμαστε στον αέρα κάτι που θα επαναφέρει τις συζητήσεις περί Grexit. Το διακύβευμα των εκλογών, εφόσον γίνουν, θα είναι ποιος μπορεί να υλοποιήσει καλύτερα τη συμφωνία. Έχει αποδομηθεί το αντιμνημονιακό πολιτικό αφήγημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι εκλογές το μόνο που θα έλυναν είναι το εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθεροποίηση της οικονομίας και ηρεμία. Ο πρωθυπουργός έχει δυο επιλογές. Ή να πάει σε εκλογές ή να αναζητήσει πλειοψηφία από την ίδια Βουλή με Κυβέρνηση εθνικής ενότητας», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ναι» στα νέα μέτρα υποστηρίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων την Τετάρτη. Είναι δύσκολο για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - και τιμώ ιδιαίτερα τη στάση τους - να ψηφίζουν υπέρ των μέτρων όταν υπάρχει στην εκλογική τους περιφέρεια ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που βγάζει την ουρά του απ΄ έξω και ψηφίζει «όχι».

Αναφορικά με το θέμα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο. Υπό κανονικές συνθήκες θα δρομολογούσαμε το φθινόπωρο εκλογή νέου Προέδρου από τη βάση, όπως ορίζει το καταστατικό. Ο κ. Μεϊμαράκης έχει κερδίσει την αξιοπιστία πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, έχει χειριστεί καλά μια πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία ο ίδιος δεν προκάλεσε και παρόλο που έχει μεταβατική ιδιότητα χαίρει της εμπιστοσύνης σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Την αντίθεσή του ως προς την επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετήσει στο νέο κυβερνητικό σχήμα τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ, κ.Χαϊκαλη, εξέφρασε ο κ.Μητσοτάκης. «Σέβομαι τον κ. Χαϊκάλη ως ηθοποιό είναι όμως παντελώς ακατάλληλος να αναλάβει το βαρύ τεχνοκρατικό χαρτοφυλάκιο των κοινωνικών ασφαλίσεων. Κάποια στιγμή πρέπει να συμφωνήσουμε στην πολιτική ότι όταν κάποιος αναλαμβάνει ένα υπουργείο πρέπει να πληροί ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση είναι έτσι δομημένη που αν ο υπουργός δεν έχει βαθιά γνώση του χαρτοφυλακίου του, καλή εποπτεία του υπουργείου του και καλούς συνεργάτες, αποκλείεται να γίνει οτιδήποτε».

Σχόλια